• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 08 Ağustos 2017 00:51

Başkan Sekmen: İki yıl sonra Erzurum’u tutana aşk olsun

Başkan Sekmen: İki yıl sonra Erzurum’u tutana aşk olsun
Başkan Sekmen: İki yıl sonra Erzurum’u tutana aşk olsun

Levent AKPINAR'ın haberi...

KARIŞIK

 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, NTV ve Bloomberg TV’de Erzurum’u anlattı. Cazibe merkezleri programıyla kentin önemli yatırımlara ev sahipliği yapacağını belirten Sekmen, kentin iki yıl içinde hedeflerine ulaşacağını ifade etti.

Kentsel dönüşüm, tarım ve hayvancılık, yaz, kış ve inanç turizmi  başta olmak üzere Erzurum’un her alanda gelişme kaydettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, cazibe merkezi programıyla da kente önemli sanayi kuruluşlarının yatırım yapmaya hazırlandığını söyledi. Geçmişte olduğu gibi Erzurum’u yeniden ticaret merkezi yapmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Sekmen, yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı;

“Kentte alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra şehrin dört bir tarafından kentsel dönüşüm adına önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yaz sezonunda yurt dışını tercih eden gerek Süper Lig gerekse TFF 1. Lig takımları artık Erzurum’u tercih ediyor. Kış turizminde dünyanın parlayan yıldızı haline gelen Erzurum artık yaz, sağlık ve inanç turizminde de iddialı bir konumda. Ilıca, Pasinler, Köprüköy ve Horasan’da bulunan kaplıcalarımız sadece turistler iin değil, alternatif tıp içinde önemli yerler diyebilirim. Özellikle kayak yapan turistlerin kaplıcalardan faydalanmasını sağlamak için Palandöken’de de çalışma yapıyoruz”

“TARIM VE HAYVANCILIKTA ZİRVE ŞEHİR OLACAĞIZ”

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli projeleri hayata geçirdiklerini de hatırlatan Başkan Sekmen, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Orta Doğu’nun en büyük et entegre tesisini faaliyete soktuk. Bununla birlikte hayvan borsası yapıyoruz. Tüm Bir çok ilçemizde hayvan pazarları yapıyoruz. Yayla ve meralarımızla Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir şehir Erzurum. Hükümetimiz de bu noktada üreticiye önemli destekler veriyor. Bunları değerlendirip tarım ve hayvancılık noktasında Erzurum’u merkez şehir haline getireceğiz.

"SANAYİ CAZİBE MERKEZLERİ PROJESİYLE GELİŞECEK"

Hükümetin cazibe merkezi şehirleri arasına aldığı Erzurum’un sanayi sektöründe önemli yatırımcılara ev sahipliği yapacağının da altını çizen Başkan Sekmen, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“2. OSB’yi hayata geçiriyoruz. Cazibe merkezleri programına alınan şehirler arasında bulunan Erzurum yatırımcılar tarafından en çok rağbet gören iller arasında ilk sıralarda. Hükümetimizin yaptığı yollar, hastaneler, tüneller artık yatırımcıları Doğu’ya çekiyor diyebilirim. Bu noktada yatırımcıları Erzurum’a davet ediyorum. Bu fırsatı kaçırmasılar. Ücretsiz arsa veriyoruz. Fabrika binasını biz inşa ediyoruz. Önemli teşvikler veriyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ, Erzurum milletvekillerimiz, Erzurum Valimiz, STK’lar ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”