• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Kasım 2022 12:30

Bakan Kasapoğlu'na tepki... Aydemir ve Cinisli'ye cevap bile vermedi!

Bakan Kasapoğlu'na tepki... Aydemir ve Cinisli'ye cevap bile vermedi!
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na hem Erzurum’un yeni stadyum taleplerini hem de şehirdeki yeni spor yatırımlarıyla ilgili taleplerini aktardılar. 

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMMPlan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi’nin görüşmeleri esnasında AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CinisliSpor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na hem Erzurum’un yeni stadyum taleplerini hem de şehirdeki yeni spor yatırımlarıyla ilgili taleplerini aktardılar. 

KARIŞIK

 

Bakan Kasapoğlu ise bütçe görüşmelerinin son bölümünde birçok ilin milletvekillerinin taleplerine cevap verirken, Erzurum’un istekleriyle ilgili tek kelime etmemesi tepkilere neden oldu.  Erzurum’u yıllardır “stadyum tadilatı vaadi” ile oyalayan Bakan Kasapoğlu’nun hem iktidar hem de muhalefetten gelen istekleri “duymamazlıktan” gelmesi, “Bakan bey Erzurum’u ciddiye mi almıyor” eleştirilerine neden oldu. 

 

AYDEMİR: STADYUM ARTIK YETMİYOR, GİTMİYOR!

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ilk olarak AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir söz alarak, Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan yüz yüze yeni stadyum talebinde bulundu. Aydemir, “Değerli Bakanım, bizim Erzurumspor'un stadyumu elli küsur yıllık stadyum, artık gitmiyor. Sizden bizim talebimiz kış şartlarına uygun, mütekâmil bir stadyum yapmanız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu işe hakikaten yüreğini koyduğunu biliyorum” dedi. 

 

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, daha sonra 2014 yılında AK Parti Erzurum Kongresi’nde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun vaadi olan ancak aradan geçen 8 yılı aşkın süredir gerçekleştirilemeyen “10 Bin Kişilik Kapalı Spor Salonu” ile ilgili de “Kapalı spor salonuyla ilgili ben biliyorum ki sizin zaten girişimiz var, gerekeni yapacaksınız” ifadelerini kullandı. 

 

Aydemir, daha sonra bazı ilçelerin noksanlıklarını da sıraladı ve Bakan Kasapoğlu’ndan şu isteklerde bulundu: Onun dışında da pazar yerinde gençlik merkezi, mahalle tipi spor salonu, mahalle tipi sentetik yüzeyli futbol salonu lazım. Olur'da sentetik yüzeyli futbol sahası lazım; Şenkaya'da spor salonu, mahalle tipi. Karaçoban ilçemizde mahalle tipi spor salonu, gençlik merkezi, yine mahalle tipi; Karayazı ilçemizde gençlik merkezi, mahalle tipi; sentetik yüzeyli futbol sahası, Köprüköyü'nde spor salonu, mahalle tipi; Yakutiye ilçesinde, biraz önce söyledim Değerli Bakanım.

 

NACİ CİNİSLİ DE HEM STADYUMU HEM DE ATLAMA KULELERİNİ SORDU

 

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesi’nin görüşmeleri esnasında Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na hem Erzurum’un yeni stadyum taleplerini hem de şehirdeki spor yatırımlarının son durumlarıyla ilgili eleştirilerini dile getirdi. 

 

Geçen sefer de geçen sene de bahsettiğim 29 Kasım 2014’te söz verilen kapalı spor salonunu biz istiyoruz Sayın Bakan siz yapmazsanız Allah’ın izniyle biz yapacağız” diyerek sözlerine başlayan Cinisli,“Stadyum yine aynı şekilde, stadyum böylesine soğuk bir şehirde üstü kapalı bir stadyum, çok farklı farklı şehirlerde harika stadyumlar görüyorum buna da biz imrenerek bakıyoruz” dedi. 

 

Cinisli, atlama kulelerinin son durumunu da hatırlatarak, “Yine 2 şampiyona geçirmiş, 2 şampiyona yaşamış Atlama Kulelerimiz var, bu hakikaten Erzurum’un da bir simgesi oldu Paris’in Eyfel Kulesi gibi bizim de Erzurum’un Atlama Kulelerimiz var; çok güzel süsleniyor, ışıklandırılıyor hakikaten çok güzel manzara fakat bir işe yaramıyor çünkü bu 2 şampiyona -ki çok eskide kaldı- ondan sonra orada herhangi bir şampiyona olmadı. Bir şampiyon sporcumuz var, Arda kardeşimiz, o bile atlayamadı, Millî Takım orada kamp yapamıyor. Şu anda tekrar, 4’üncü defa neredeyse yıkılmış gibi tadilata girdi. Bunun akıbeti nedir? Bu hatalı inşaatın hesabı sorulmayacak mı? Bunu merak ediyorum. Erzurum’da yine... Ha bu arada bu Atlama Kulesinde bir organizasyon yapıldı bundan iki sene önce -tam pandemi öncesi veya pandemi sırasında mı tam hatırlayamıyorum- AK PARTİ Palandöken İlçe Başkanlığı orada güzel bir kongre yaptı, Erzurum manzaralı güzel bir kongre yaptı. Onun dışında da hiçbir faaliyet yok. Bu da millî servettir, bunun da değerlendirilmesini rica ederim. 

Yine Erzurum’da amatör sporlar var. Buz hokeyi takımlarımız var çok başarılı, onlara da malzeme desteği, ulaşım desteği yapılmasını rica ediyorum” sözleriyle talep ve eleştirilerini dile getirdi.

 

 

BAKAN KASAPOĞLU, ERZURUM’U ‘E’SİNİ KONUŞMADI

Komisyonda tüm milletvekillerinin konuşmalarından sonra söz hakkı alan Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, komisyonda uzun bir konuşma yaptı. Ağırlıklı olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Konya gibi büyük illere yapılan ve yapılan projeleri anlatan Kasapoğlu, konuşmasında bazı il milletvekillerini taleplerine de cevaplar verdi. 

Anadolu'nun neresine giderseniz gidin, AK PARTİ hükümetlerinin mührü olan spor tesislerini, stadyumları, sahaları, kortları, salonları, havuzları görürsünüz” diyen Kasapoğlu, Tokat, Edirne, Kütahya, Batman, Tarsus, Adıyaman, Şanlıurfa gibi illerin milletvekillerinden gelen talep ve eleştirilere cevap verdi ama Erzurum ile ilgili “susmayı” tercih etti!

 

Ankara’ya yapılacak stadyum hakkında da bilgiler veren Kasapoğlu, “Ankara Stadı bizim için prestijli bir eser; içerisindeki spor olanaklarıyla sadece bir stat değil, yaşayan bir merkez. Yanındaki Ankara Spor Salonu’yla, millet bahçesiyle bütünleştiğinde dünyanın örnek merkezlerinden biri olacak, yaşayan bir spor alanı olacak” dedi. 

 

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın “Erbaa Şehir Stadı” ile ilgili sorusuna “Stat ikmal ihalesine çıkıyoruz, tamam onu bitireceğiz. İkmal ihalesine çıkıyoruz orada, bitireceğiz onu, sorun yok. Onunla birlikte arkadaşlara sordum. “Tokat'ta atletizm pisti yok.” dediler, onun da talimatını verdim, atletizm pisti de yapacağız Tokat’a, tamam mı?” cevabı veren Kasapoğlu’nun Erzurum’a karşı kayıtsız kalması, cevap verme gereği bile duymaması tepkilere neden oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.