• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Temmuz 2016 10:26

Bakan Akdağ'dan düşen helikopter açıklaması

Bakan Akdağ'dan düşen helikopter açıklaması
Sağlık Bakanı Akdağ, Giresun'da köylülerin düşen askeri helikopterdeki kurtardığı anlar hakkında konuştu.

ERKHABER / GÜNCEL - Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret eden Bakan Recep Akdağ, Alucra ilçesine bağlı Tohumluk Köyü sınırları içinde, "Sikorsky" tipi askeri helikopterinin düşmesiyle dolayısıyla askeri personele başsağlığı diledi.

KARIŞIK

Akdağ, burada yaptığı açıklamada, komutanların ve askeri personelin aileleriyle birlikte mübarek bir iş yaptığını belirterek, herkesi üzüntüye boğan bir kaza yaşandığını ifade etti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Cenabıhak hepsinden razı olsun, Allah vefat eden kardeşlerimize, komutanlarımıza, hem onların ailelerinden vefat edenlere rahmet eylesin.

7 kardeşimiz vefat etti biliyorsunuz, 8 kardeşimiz de yaralı olarak şu anda hastanedeler, GATA'ya sevk edildiler, birisi Cumhuriyet Üniversitesinde. Cenabıhak hepsine tez elden şifa versin.

Bu hadise bana bir kere daha şunu gösterdi. Gerçekten bu millet büyük bir millet. Bayram günü çoluk çocuğuyla şehirde rahat bir şekilde bayram yapabilecekken komutanlarımız ailelerini alıyorlar diğer uzak bir yerdeki karakoldaki kardeşlerimizi ziyarete gidiyorlar ve böyle bir takdirle karşılaşıyorlar.

Daha sonra ben köylülerimizin onları kurtarmak için koşuşturmalarını, videolardan izledim, inanılmaz bir şey. Nasıl gönüllerini oraya götürmüşler, katmışlar, işte millet olmak böyle bir şey, millet olmak böyle bir birlikteliğin gönül beraberliğinin adı."