• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Mart 2017 16:11

Bakan Akdağ’dan Almanya’ya tepki

Bakan Akdağ’dan Almanya’ya tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kendi ülkelerinde PKK paçavralarıyla on yıllardır arz-ı endam edenlere göz yuman Almanya, mesele kendisiyle ilgili olunca hukuku hatırlıyor. Kendilerini çok akıllı, elalemi kör ve sağır zannetmesinler" dedi...

ERKHABER / ERZURUM-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kendi ülkelerinde PKK paçavralarıyla on yıllardır arz-ı endam edenlere göz yuman Almanya, mesele kendisiyle ilgili olunca hukuku hatırlıyor. Kendilerini çok akıllı, elalemi kör ve sağır zannetmesinler" dedi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 4 gün sürecek referandum çalışmaları kapsamında memleketi Erzurum’a geldi. Havalimanında protokol tarafından karşılanan Bakan Recep Akdağ, Erzurum Valiliğini ziyaret etti. Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir araya gelen Recep Akdağ, cazibe merkezi kapsamında Erzurum’a yatırımların giderek artacağını belirtti.
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamayı basından takip ettiğini belirten Bakan Akdağ, "Alman Dışişleri Bakanı Sözcüsü Alman devleti ve sembollerine karşı ifadelerin 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağından bahsediyor. Çok enteresan bir tutum; kendi ülkelerinde PKK paçavralarıyla on yıllardır arz-ı endam edenlere göz yuman Almanya, mesele kendisiyle ilgili olunca hukuku hatırlıyor. Almanya için de diğer Avrupalı bazı ülkeler için de söylenmesi gereken husus şudur: demokrasi, hukuk ve teröre karşı mücadele sadece kendi ülkeleri söz konusu olunca öne çıkarılacak bir husus değildir. Senelerdir söylüyoruz; PKK’lıları ülkenizde barındırmayın, PKK’lıların ülkenizde finans kaynağı oluşturmasına müsaade etmeyin. Şimdi FETÖ meselesinde de aynı hususu görüyoruz. Komşumuza kaçıp giden FETÖ'cüler var. Bazı ülkelerde cirit atan FETÖ'cüler var. Avrupa bu hususta bütün dünya mirasının ortaya koyduğu medeniyeti çiğneyecek adımlar atmamalıdır. Yani kendilerini çok akıllı, elalemi kör ve sağır zannetmesinler" diye konuştu.

"16 Nisan’dan sonra kollarımızı sıvayacağız"
Sağlıkçılara her 5 yıl için 1 yıl yıpranma payı hakkı verilmesiyle ilgili konuşan Bakan Recep Akdağ, "14 Mart’ta cumhurbaşkanlığı külliyesinde sayın cumhurbaşkanımızın yıllardır sağlıkçıların beklediği bir hakkı kendilerine temin edeceğini ifade etmesi bütün sağlık camiamızı ve şahsımı memnun etmiştir. Her 5 yıl çalışmaya 1 yıl yıpranma payı verilmesi hususunda 16 Nisan’dan sonra en kısa sürede gerekli kanuni değişikliği yapmak için kollarımızı sıvayacağız" dedi.

KARIŞIK