• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Aralık 2016 17:23

Bakan Akdağ ve Elvan, Erzurum'da

Bakan Akdağ ve Elvan, Erzurum'da
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile beraber Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, "2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var.

ERKHABER / ERZURUM - Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile beraber Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada, "2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için anayasa değişikliği yapma zaruriyeti vardır" dedi. 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a geldi. Bakanlar ilk olarak Erzurum Valiliğini ziyaret ederek Vali Seyfettin Azizoğlu’ndan brifing aldı. İki Bakan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i de ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Binasında partililerle bir araya geldi. Parti binasında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümet tarafından 23 ilde cazibe merkezleri programının uygulamaya başlandığını belirtti.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da bugün Türkiye’de etkili olan kar yağışıyla ilgili gelişmeleri yakinen takip ettiklerini ifade ederek Mersin’de yaşanan sel olayıyla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Bakan Elvan, "2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için anayasa değişikliği yapma zaruri yeti vardır" dedi.
"2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var" diyen Bakan Elvan, "Meclis gündemimizde anayasa değişikliği var. 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için anayasa değişikliği yapma zaruri yeti vardır. Dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Türkiye'nin de buna ayak uydurması gerekiyor. 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz. Türkiye artık kabuklarını kıran ülke haline geldi. Seçilmiş Cumhurbaşkanımız, liderimiz, partimizin kurucu genel başkanı olan Recep Tayip Erdoğan önderliğinde başlattığımız bu hareketi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Meclis gündemimizde anayasa değişikliği var. Yapılan anayasa değişikliği bir rejim değişikliği değil, sadece bir sistem değişikliğidir. Bu değişiklikle sistem daha hızlı çalışacak, mekanizmalarımız daha hızlı çalışacak, hızlı karar alma süreçleri daha verimli şekilde işleyecek ve Türkiye'nin önü açılacaktır" şeklinde konuştu.

KARIŞIK