• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Aralık 2018 14:10

Bahçeli'in açıklamaları Erzurum'da yankı buldu

Bahçeli'in açıklamaları Erzurum'da yankı buldu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu… Bahçeli’nin açıklamaları sonrasında Erzurum’da siyasi kulisler ilçelerde de aday çıkarılmayacağının yorumlarını yaptılar…

ERKHABER / ERZURUM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu… Bahçeli’nin açıklamaları sonrasında Erzurum’da siyasi kulisler ilçelerde de aday çıkarılmayacağının yorumlarını yaptılar…

KARIŞIK

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle;

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Cumhur ittifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Yenikapı ruhunun devamıdır.3-5 belediye verdik, aldık diye Türkiye'nin bekasını partinin ayakları altına sermeyiz. Bu ittifak Yenikapı ruhunun devamıdır. Seçimlerin yönetim sistemine etkisi iyi okunmalı. 30 büyükşehirde prensip anlaşması sağlandı. Cumhur ittifakı yüzde 52’nin altına düşmemeli. 2 büyükşehirde yüzde 52’nin altına düşmemek için aday çıkarmadık. AK Parti’nin getireceği tabloyla devam ederiz. ”

Bahçeli’nin bu ifadeleri Erzurum’da da yankı buldu. Siyasi kulislerde; “Şayet ittifak prensipler üzerinden yürüyorsa, prensipler ortada MHP’nin birinci parti olduğu illerde ve ilçelerde AK Parti aday göstermeyerek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayını destekleyecek. AK Parti’nin birinci Parti olduğu il ve ilçelerde de aynı şey MHP için geçerli. İttifak prensibi buysa Erzurum’da MHP’nin birinci parti olduğu bir ilçe yok.  Bir diğer ilke; Ne Ak Parti’nin Ne MHP’nin kazanamadığı başka bir siyasi partinin birinci parti olduğu il ve ilçelerde, ikinci parti hangi partiyle o aday çıkaracak ve diğer parti onu destekleyecek. Erzurum’un ilçelerinde Başka bir Partinin birinci Parti olduğu ve MHP’nin ikinci parti olduğu her hangi bir ilçe bulunmuyor. MHP bu iki ittifak prensibi ile hareket ederse, Erzurum’da herhangi bir ilçede aday göstermesi söz konusu değil. Bahçeli’nin ‘3-5 belediye verdik, aldık diye Türkiye'nin bekasını partinin ayakları altına sermeyiz.’ İfadeleri de ciddi bir pazarlık olmayacağının kanıtı. AK Parti’nin getireceği tabloyla devam ederiz. ” Yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.