Aydemir'den TFF'ye İstanbul Ligi uyarısı...

ERKHABER / ERZURUM - TFF 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Ümraniyespor ile birlikte ligdekiİstanbul takımı sayısının 7'ye çıkması, Play Off maçlarında da 2 İstanbul takımının oynayacak olmasıyla, bu sayının 8'e çıkma ihtimali, spor kamuoyunda ciddi anlamda tartışılıyor. Süper Lig'in bir anlamda "İstanbul mahalli ligine" dönüştüğü gerekçesiyle sosyal medyada eleştiriler yoğunlaşırken, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dikkat çekici bir açıklama yaptı. Aydemir, "Bu halin artık tartışılması gerekiyor. Her bölgenin Süper Lig'de temsilinin sağlanması için bir sistem değişikliği zaruri bir hal almıştır" dedi. 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Süper Lig'de İstanbul takımı sayısının 7'ye ulaşmasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve Futbol Federasyonu'na bir öneri sundu. 

 

ERZURUMSPOR'A GEÇMİŞTE CİDDİ HAKSIZLIKLAR YAPILDI 

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile birlikte Süper Lig'e yükselen Ankaragücü ve Ümraniyespor'un yanı sıra şu ana kadar şampiyonluklarını ilan eden tüm takımları kutlayarak sözlerine başlayan Aydemir, "Süper Lig'deki İstanbul takımı sayısına" yönelik eleştiriler getirdi. 

Erzurumspor'un da katılımıyla Play Off maçlarının oynanacağını ve 1 takımın daha Süper Lig'e yükseleceğine dikkat çeken Aydemir, "Erzurumspor'umuz da Süper Lig'e çıkabilmek için Play Off'a kaldı. Kimlerle beraber, 2 İstanbul takımı ve Bandırmaspor ile birlikte. Kendi aralarında maç yapacaklar ve inşallah Erzurumspor'umuz şampiyon olacak. Buna yürekten inanıyorum, çünkü çok hakediyor. Hakediyor, zira geçmişte çok ciddi haksızlık yapıldı. Çıkacağız dedik, şimdi çıkacağız inşallah.." dedi.

 

"BU SİSTEM, İSTANBUL TAKIMLARINA AVANTAJ SAĞLADI"

"Bugün İstanbul'da 7 takım Süper Lig'de oynayacak. Ümraniyespor'da şampiyon oldu biliyorsunuz, onları da tebrik ediyorum" diyen Aydemir, "Süper Lig öyle bir hale geldi ki, İstanbul'dan 7 takım. Anadolu takımları 7 kez İstanbul'a gidecek ama onlar için böyle bir durum söz konusu değil. Bu bir külfet. Anadolu takımları için külfet. Bu yönü çok önemli.

Efendim ne yapalım sistem böyle denilebilir, tamam buna birşey demiyoruz. Ancak eskiden bir yapı vardı, gruplar halinde oynanıyordu, birinciler şampiyon oluyordu. Şimdi bu ortadan kalkınca, İstanbul takımları müthiş bir avantaj elde etti. Bu sistemin değişmesini teklif ediyorum. 
Anadoludan Süper Lig'e çıkmasmı gereken takımlar da var. Şahsen Erzurumsporlu olarak Erzurumspor'u birinci sıraya koyuyorum ama bir Diyarbakırspor'da olmalı, İzmir'in mesala 2 takımı birden düştü, İzmir'in de takımı olmalı. Özetle anlatmak istediğim şey, anadolunun Süper Lig'de daha fazla temsil edilmesi. Buna yönelik bir çalışma yapılması artık elzem hal almıştır" diye konuştu. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • memet kosovalı12 Mayıs 2022 12:44

    onerınız nedır sayın vekılım tamam olmalı dıyorsunuz ama nasıl sadece iddanız var olmamalı ama nasıl