• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 11:23

Avukatlığa döndü, amcasını savundu

Avukatlığa döndü, amcasını savundu
Samanyolu TV'deki görevinden ayrılan Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, avukatlık mesleğine döndü.

Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Mahallesi'nde dünyaya gelen Fethullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait merkez Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Kadıoğlu Sokaktaki 'Gülen Matbaası'nda, FETÖ/PDY'ye ait suç unsuru oluşturan belgelerin saklandığı iddiasıyla geçen Mart ayında arama yapıldı.

Matbaadaki çek, senet dahil, banka dekontları, CD, video kaset, hard disk, hafıza kartlarına el konuldu. Matbaada çalışan Samih Yalçın, evinde gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Salih Gülen ve Fethullah Gülen hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

KARIŞIK

FETHULLAH GÜLEN'E 'AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU' İSTENİYOR

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada '1 numaralı şüpheli' olarak yer alan Fethullah Gülen'in 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 10- 15 yıl, 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan ise 2- 7 yıl hapsi istendi. '2 numaralı şüpheli' Salih Gülen ve Samih Yalçın hakkında ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5- 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'YAKAMIZA PARALEL YAFTASINI YAPIŞTIRDILAR'

İlk duruşmada Fethullah Gülen'i avukat Nurullah Albayrak, Salih Gülen'i ise asıl adı Kevser olan avukat yeğeni Kemal Gülen savundu. Kemal Gülen, "İlk defa Erzurum'da avukatlık cübbesi giyerek amcamı savunmak görevini üstlendim. Meslektaşlarım 'iyi yaptın aferin, güzel bir sunumdu' dedi ama mahkeme heyetini ikna edemedik. İlk duruşmada başarısız oldum" dedi. Kaynak: sondakika