• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Temmuz 2016 17:21

Atatürk Üniversitesi seçimini yaptı! İlk raunt Yıldırım'ın...

Atatürk Üniversitesi seçimini yaptı! İlk raunt Yıldırım'ın...
Atatürk Üniversitesi rektörlük koltuğu seçiminde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım en fazla oyu aldı.

ERKHABER / GÜNCEL - Atatürk Üniversitesi Rektörlük seçimi bugün yapıldı. 1343 akademisyeninin oy kullandığı seçimlerde Adaylardan Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım 366 oyla birinci çıktı. İkinci sırada ise 233 oyla Kardiyolog Prof. Dr. Serdar Sevimli yer alırken Üçüncülüğü ise 151 oyla Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Üstün Özen eldi etti. Dördüncü sırada Prof. Dr. Ömer Çomaklı, beşinci sırada Prof Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu altıncı sırada ise Prof. Dr. Ümit Demir kendisine yer buldu.

KARIŞIK

İLK ÜÇÜ YÖK BELİRLEYECEK, ATAMAYI CUMHURBAŞKANI YAPACAK 2547 sayılı kanunun 13. Maddesi gereğince rektörlük seçiminde üç aşama bulunuyor. Üniversitede yapılan seçimde ilk altıya giren 6 adaylar Yüksek Öğretim Kurumu’na bildirilecek daha sonra bu kurum 6 kişiden 3 kişi eleyecek ve son olarak kalan 3 kişi Cumhurbaşkanına sunulacak.