• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 26 Mayıs 2021 16:10

Atatürk Üniversitesi'nde Orpheus Danışmanlık Çalıştayı düzenlendi  

Atatürk Üniversitesi'nde Orpheus Danışmanlık Çalıştayı düzenlendi  

ERKHABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ATAÖGEM) ortaklaşa olarak düzenlediğin “Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Orpheus Danışmanlık Çalıştayı” yoğun bir katılımla gerçekleşti.  
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehtap Kavurmacı başkanlığında 22 Mayıs 2021 tarihlerinde 396 kayıtlı katılımcı ve 300 çevrim içi katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştayın tamamı zaman içerisinde izlenebilecek şekilde kayıt altına alındı. 
Çeşitli Konularda Olgu Tartışmaları Yapıldı 
Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Elif Çadırcı ve Atatürk Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir’in açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, davetli konuşmacılar ORPHEUS Etiket Komisyonu Eş-Başkanı Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan’ın “ORPHEUS İyi Uygulamaları”, ORPHEUS Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Orer’in “Lisansüstü Eğitimde Danışmalık (Etik ve İdari Çerçeve)” ve ORPHEUS Türkiye Büyükelçisi Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu’nun “Danışmanın Rolü ve Yükümlülükleri” konulu oturumları ile devam etti. 

KARIŞIK


Çalıştayın öğleden sonraki oturumlarında davetli konuşmacaların ve Prof. Dr. Elif Çadırcı, Prof. Dr. Abdülmecid Albayrak ve Doç. Dr. Mehtap Kavurmacı’nın moderatörlüğünde olgu tartışmaları yapıldı. Çalıştay kapsamında Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı bütün anabilim dallarının, anabilim dalı başkanları, öğretim üyeleri ve doktora öğrencilerinin katılımı ile oldukça verimli bir bilgi üretimi gerçekleştirildi. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu çerçevesinde Lisansüstü Eğitimde Kalite ve Akreditasyon alanında önemli kazanımlar sağlandı. 
ORPHEUS Organizasyonu Nedir? 
ORPHEUS (Organisation for PhD Education in Biomedicine and Health Sciences in the European System), Biyotıp ve sağlık bilimlerinde yürütülen doktora eğitiminde temel standartları ve en iyi uygulamaları geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefleyen, doktora programlarından mezun olanların sahip olacakları yeterliliklerin standartlarını yükseltmeyi amaçlayan, yükseköğrenim kurumlarından oluşan uluslararası bir organizasyondur. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 21 Ağustos 2021 18:48

    Hani nerede o bilgi üretimi ki sahaya yansımıyor. Bunlar boş işler. Teknolojiye neden dönüşmuyor. Birbirlerini ağırlıyor lar,ortada bir şey yok. Bu tür boş işleri ara sıra yapıyorlar ki dostlar bizi alışverişte görsün. 64 yıllık oturmuş bir üniversite ama elle tutulur bir şeyleri yok.mesela katma değeri yüksek bir teknolojik eserleri neden yok? Nobel ödülü alan bir adamları neden yok? Tabii ki saltanat sürüyorlar onlara zaman kalmıyor.