• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 16:30

Atalar, TRT Erzurum Radyosunun kapanmasına tepki gösterdi!

Atalar, TRT Erzurum Radyosunun kapanmasına tepki gösterdi!
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi ATALAR TRT Erzurum Radyosunun kapanma kararına tepki gösteren bir açıklama yaptı.

ERKHABER / ERZURUM - Atalar, “15 Aralık 1960 sabahı Erzurumluların yüreği bir başka çarpıyordu. Kısa dalga Erzurum Radyosu yayın hayatına başlamış ve Erzurumluların ufkunda yeni bir pencere daha açılmıştı.

KARIŞIK

Bulunduğu konum itibariyle, Ülkenin içerisinde bulunduğu her şartta; “DOĞUNUN SINIR TAŞI“ vazifesini her zaman layıkıyla yerine getirmiş olan bu şehire mâlolmuş, şehrin mihenk taşlarından biri olan TRT ERZURUM RADYOSU’nun kapatılacak olması son bir haftadır yüksek sesle dile getirmekte ve bu durum biz Erzurumluları derinden üzmektedir.

Sazıyla sözüyle Müziğimize katkıda bulunarak, bugün aramızda olmayan ama TRT ERZURUM RADYOSU kurumuna çok emek veren kıymetli büyüklerimiz de dahil, bugün bu kurum içerisinde görev yapan her bir birey bizler için kıymetlidir.

Erzurum’un gurbetteki sesi olan bizler; üzerimizdeki sorumluluk bilinciyle bir kaç gündür gerekli görüşmeleri yapmaya ve konuya dair bilgilerle ilgili birimlere gerekli yazışmaları yapmış. Konuya olan duyarlılığımızı göstermiş ve tepkimizi vermişizdir.

“ Müzik nesiller arasındaki köprüdür.” Adının verilerek isminin yaşatıldığı Aşık Reyhani Stüdyosudur Erzurum Radyosu. Hulusi Seven’lerin, Raci Alkır’ların, Mükerrem Kemertaş’ların ve Aysun Gültekin’lerin yetiştiği yegâne kurumdur TRT Erzurum Radyosu..
Bu konuda gereken hassasiyetin gösterileceğine inancımız tamdır.