• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2016 14:42

ASP İl Müdür Vekili Zil’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

ASP İl Müdür Vekili Zil’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

ERKHABER/ERZURUM-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı 
Zil, mesajında öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, şunları kaydetti: “Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olacaktır. Toplumların gelişmelerinde, zamanla yarışmalarında, daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda varlıklarını sürdürmelerinde belirleyici unsur olan eğitim, ülkemizin dünyadaki saygın konumu ve refahı açısından büyük önem arz etmektedir. Şu açık bir gerçektir ki ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmekle mümkün olacaktır. Eğitim sisteminin başarısında ise uygulamaya konulan politikalar kadar öğretmenlerimiz de önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Bireyi eğiten, bireyden yola çıkarak toplumu şekillendiren, geliştiren öğretmenlerimiz, sınırsız sevgileri, sabırları ve fedakârlıklarıyla bizler için değerli kişilerdir.”
Gelecek nesilleri öğretmenlerin şekillendirdiğini anımsatan Zil, şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olan öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, kişiliklerinin şekillenmesinde etkin olan öğretmenlerimiz, görevlerin en soylusunu icra etmekte, buna karşılık ise insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilerine, tecrübelerine tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin sorumluluğunu bir ömür boyu taşırken, bizler de onlardan edindiğimiz bilgilerin, kişiliğimize yön veren öğretilerinin izlerini hayatımıza yansıtırız. Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişin ışığında geleceğe bakabilen, güzel ahlak sahibi, insana ve değerlerine saygılı, okuyan, araştıran, sorgulayan, yorumlayan, milletine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirmeleri, geleceğimize yapılacak en büyük yatırımdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, esenlikler diliyorum.”

KARIŞIK