• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 25 Eylül 2022 20:47

Aslan Gülcü'ye çok kritik bir görev...

Aslan Gülcü'ye çok kritik bir görev...
Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Aslan Gülcü, ÖSYM'de başkan yardımcılığı görevine getirildi. 

ERKHABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi BÖTE (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri) bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof.Dr. Aslan Gülcü, ÖSYM'de başkan yardımcılığı görevine getirildi. 

KARIŞIK

Oltu'da Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı yapan, yine daha önce 2014-2016 tarihlerinde Bayburt Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı yapan, Matematik ve Bilişim alanında sayısız çalışmaya imza atan Prof. Dr. Aslan Gülcü, ÖSYM'de Bilişim ve Siber Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu. Gülcü yeni görevine Cuma günü itibariyle başladı.

Prof.Dr. Aslan Gülcü'nün ÖSYM'de kritik bir göreve getirilmesi, hem Atatürk Üniversitesi'nde de hem de Erzurum'da memnuniyetle karşılandı. 

 

ASLAN GÜLCÜ KİMDİR?

Aslan Gülcü 1963 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum/Oltu'da; lisans eğitimini 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünde tamamladı. 1993 yılında Matematik (Analiz ve Fonksiyonlar teorisi alında) doktorasını verdi. 2008'de Yöneylem alanında doçentliğe, 2014 yılında da Bilgisayar ve  Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) alanında profesörlüğe yükseltildi. 

Bayburt Üniversitesinde Rektör yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Atatürk Üniversite'nde Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevlerini yaptı.

Halen Eğitim Fakültesi BÖTE bölümünde öğretim üyesi olarak Bilgisayar Destekli Matematik alanında çalışmalarına devam etmektedir.

Prof.. Gülcü evli 3 çocuk 2 torun sahibidir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.