• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ekim 2017 13:57

Aşkale Çimento'da flaş ayrılık!

Aşkale Çimento'da flaş ayrılık!
Aşkale Çimento'nun vazgeçilmezi olarak gösterilen Genel Müdür Nihat Kılıç ile birlikte 2 üst düzey yöneticinin görevlerine sürpriz bir şekilde son verildi...

 

KARIŞIK

ÖZEL HABER

 

 

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum’un çok ortaklı tek holdingi olma özelliğine sahip Aşkale Çimento’da flaş bir gelişme yaşandı. Şirketin uzun yıllardır CEO’luğunu yürütülen ve Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in “vazgeçilmezi” olan Nihat Kılıç’ın görevine sürpriz  bir kararla son verildi. Kılıç ile birlikte 2 üst düzey yönetici ile de yollar ayrıldı.

 

1993 yılında Erzurum ve bölge insanı tarafından kurulan, çok ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla satın alınan ve aradan geçen 24 yılda Van, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan ve Bilecik’te çimento fabrikaları satın alarak, Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasına girmeyi başaran Aşkale Çimento’nun bu başarısında büyük bir pay sahibi olan Genel Müdür Nihat Kılıç’ın görevine son verildi.

 

CEO Nihat Kılıç ile birlikte Teknik Genel Müdür Yardımcısı Mürsel Kaya ve Danışman Murat Ali Uludağ’ın da kurumla bağları kesilirken, sürpriz ayrılığa son günlerde medyada çıkan bazı haberlerin yanı sıra yönetim kurulu üyesi olan Lütfü Yücelik’in oğlu Fatih Yücelik ile yaşanan “geçimsizlik”in önemli rol oynadığı iddia ediliyor.

 

Nihat Kılıç ile diğer yöneticilerin görevlerine son verilmesinin üzerinden bir hafta geçtiği öğrenilirken, bu süre içerisinde yerlerine herhangibir atanamanın yapılmadığı da belirlendi. Aşkale Çimento’nun internet sitesinde de CEO ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı bölümleri “boş” bırakıldı.