• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 08 Haziran 2023 19:53

Aşkale Çimento'ta sorular yanıtsız kaldı, Genel Kurul ertelendi...

Aşkale Çimento'ta sorular yanıtsız kaldı, Genel Kurul ertelendi...
Hissedarların şirket yönetimine yönelik eleştirileri ve verilemeyen cevaplar nedeniyle zaman zaman gergin anların yaşandığı Genel Kurul, 1 ay sonraya ertelendi. Bu erteleme şirket tarihine geçti...

ERKHABER / ERZURUM - Aşkale Çimento Holding'in bugün yapılan ve sonucu merakla beklenen Olağan Genel Kurulu beklenildiği gibi ertelendi. Hissedarların şirket yönetimine yönelik eleştirileri ve verilemeyen cevaplar nedeniyle zaman zaman gergin anların yaşandığı Genel Kurul, 1 ay sonraya ertelendi. Erteleme kararı, yaklaşık 30 yıl önce özelleştirilen Aşkale Çimento tarihinde "bir ilk" olarak kayıtlara geçti. 

KARIŞIK

 

Ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok konuda çeşitli iddiaların odağında olan Aşkale Çimento'nun merakla beklenen Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Aşkale Çimento Hazır Beton Tesisleri'nde yapılan ve son yılların en yoğun katılımına sahne olan genel kurulda zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Baba-oğul Yücelikler'in şirket yönetiminde söz sahibi olduğu Aşkale Çimento ile ilgili kamuoyuna yansıyan ve iş dünyasında dilden dile dolaşan iddialarla ilgili sorular yönelten ve bu sorulara cevap almak isteyen hissedarların çabaları karşılıksız kaldı. Hissedarların yönelttiği sorulara cevap vermekten kaçınıldığı ve bu nedenle de sık sık "ses tonlarını" yükseldiği öğrenildi. 

 

Hazırlanan bilanço, denetim raporları ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan raporların okunduğu ve bunlarla ilgili düşüncelerin paylaşıldığı genel kurulda, iddialarla ilgili yöneltilen sorular genel kurulda da cevapsız kalınca, hissedarların talebiyle genel kurulun  1 ay süreyle ertelenmesine karar verildi. 

 

Birçok hissedardan aylar öncesinde baba-oğul Yücelikler tarafından alınan vekaletnamelerin ertelenen genel kurulda geçersiz olacağı ve yeniden noter huzurunda vekalet alınması gerekeceği öğrenildi.

Hissedarları ciddi anlamda rahatsız etmeye başlayan iddiaların genel kurulda da cevapsız bırakılmasına birçok hissedarın tepki koyduğu ve ertelenen genel kurul için bu kez Yücelik ailesine vekalet vermek istemeyecekleri düşünülüyor.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Tunga 04 Ağustos 2023 13:06

    Kapalı kapılar ardında yönetilen, kuralsız, kurumsallaşamıyan, garip bir yapıdan bahsediyoruz..Aslında, vahşi batıdaki aile çiftliği gibi....Maalesef tekrar kurtarılması gereken hantal bir yapı var..

  • Hissedar 10 Haziran 2023 19:49

    Bakanlığı teftiş raporuna göre önümüzdeki 10 yol kar payı dağıtması mümkün değilmiş. 2021 ve 2022 Yılı dönem sonu zararlarına göre 1 hisse başı değer kaybı 47.000 TL imiş. 100 hissem var 4. Milyon 700 bin hisselerimde değer kaybı oluşmuş. Şok geçiriyorum. Mahkemeye vereceğim, Mehmet Sekmen’e gideceğim. Ticaret bakanlığının diğer raporuna göre de ifası istenmiş söyleniyor. Bilgisi olan ne olur Allah aşkına söylesin. Kar payı dağıtacağız diye Lütfü amca bizden vekâlet aldı. Bizi kandırmışlar.

  • . 10 Haziran 2023 09:24

    Yıllardır bilineni neden inkar ediyoruz ki …

  • Mağdur Hissedar 09 Haziran 2023 20:55

    Toplantı da Erçimdan Holding yetkilisinin Ticaret Bakanlığınca hazırlanan teftiş raporunu okuduğunda iddiaların doğru olduğunu öğrenince şok oldum. Toplam borç yaklaşık 9 katrilyon. 295 milyon dolara banka kredisi ile alınan Bilecik Sançim fabrikasını Safi Holdinge 120 milyon dolara satmışlar. Yani 175 milyon dolar zarar. Bunun Türk Lirası karşılığı 3.5 katrilyon. Bu zararlardan biriymiş. Diğer zararlarda sermaye kaybı diye kayıtlara geçmiş. Bu yıl kar payı dağıtmadılar. Birer kutu çikolata verdiler ki ağzımızın tadı kaçmasın, şekeriniz düşmesin. Birde LAFEN Diye bir aile şirketi varmış bütün iş buradan yürütülüyormuş. Aile bireylerinin baş harfleri. Ben öğrendim de sizde az kendinizi zorlayın bulursunuz.

  • Sema Demir 09 Haziran 2023 13:35

    Evet küçük bir hisseye sahibim,dün ben oradaydım aldığımız hoş olmayan haberler yüzünden toplantıya katıldım hiç hoş olmayan görüntülere şahit olduk.Ama yücelik ailesi hakkında dünden sonra olumsuz düşünmeye başladım ki zaten Lütfü yücelik oğlu adına aldığı hissekerden sonra gidişatın kötüye gittiğini biliyoruz.Belediye başkanının açıklamasından sonra toplantıdan ayrıldık.Son 3 yıldır bahanelerle kar oayini çok azalttı hatta 2020 de hiç vermedi.