• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Mart 2023 02:49

Artvin'de çığ: 2 ölü, 7 yaralı...

Artvin'de çığ: 2 ölü, 7 yaralı...
Artvin'in Yusufeli ilçesi Olgunlar mahallesi yaylasında yaşanan çığda Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin ve Necmi Can Öztoprak yaşamını yitirdi. Facia da 7 kişi de yaralandı...

ERKHABER / ERZURUM - Artvin'in Yusufeli ilçesi Olgunlar mahallesi yaylasında yaşanan çığda Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin ve Necmi Can Öztoprak yaşamını yitirdi. Facia da 7 kişi de yaralandı...

KARIŞIK

 

 

 

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı yazılı açıklama şunları söyledi, “Aralarında “Doğadaki İnsan” programının sunucusu Serdar Kılıç’ın da bulunduğu Erzurumlu Dağcılık Kulübü üyeleri İlçemiz Yaylalar Köyü’nde dağ kayağı yapmak için tırmandıkları sırada üzerlerine çığ düştü. Çığ altında kalarak Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin ve Dağ Kayağı Antrenörü Necmi Can Öztoprak’ın hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrendik.
Çığ’dan kurtulan Serdar Kılıç ve arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Çığ altında kalarak vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Erzurumlu dağcı Mustafa Tekin'in deprem sonrası Malatya'da gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi. Tekin'in o anları sosyal medyasından paylaştığı belirlendi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.