• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Mayıs 2016 13:14

Apple’la arayı kapatıyor

Apple’la arayı kapatıyor
Surface tabletleri ile önemli bir atılım yapan Microsoft, tablet pazarında Apple ile arasındaki farkı kapatıyor. Kullanıcı memnuniyeti konusunda Apple hala ilk sırada ama Microsoft her an zirveyi kapabilir.

Bildiğiniz gibi Microsoft ve Apple birçok alanda birbirlerine rakipler. Söz konusu donanım olduğunda Apple bu rekabeti açık ara önde götürüyor. Özellikle akıllı telefon konusunda iki firma arasında büyük fark var. Ancak son yıllarda tablet konusunda önemli atılımlar yapan Microsoft, bu alanda Apple’la arasındaki farkı hızla eritmeye başladı. Gerek tablet satışlarında, gerekse tablet kullanıcılarının memnuniyet seviyelerinde iki firma arasındaki fark neredeyse kapandı.

KARIŞIK

microsoft-surface-pro-4-beklenen-ozellikler-2

 

J.D. Power’ın tablet memnuniyet araştırmasına göre, tablet kullanıcılarının en memnun oldukları marka hala Apple. Ancak Apple ve Microsoft arasındaki fark inanılmaz derece azalmış durumda. J.D. Power memnuniyet araştırmasında Apple 830 puanla ilk sırada yer alırken, Microsoft sadece 1 puan geriden gelerek 829 puanla ikinci sıraya yerleşti. Sadece birkaç yıl önce kimesinin Microsoft’a tablet pazarında şans tanımadığını düşünecek olursak, şirket kısa sürede önemli gelişme kaydettiği açıkça görülebiliyor. Bu iki şirketin ardından ise Samsung ve Amazon geliyor. Kaynak: cnnturk