• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Haziran 2020 12:40

Anadolu Jet'ten havada U dönüşü!

Anadolu Jet'ten havada U dönüşü!
Dün Anadolu Jet’in 22 Haziran’dan 1 Temmuz’a kadar Ankara - Erzurum seferlerini karşılıklı olarak iptal etmesinin gündeme gelmesi sonrasında oluşan tepkiler üzerine firma kararından JET hızıyla dönüş yaptı.

ERKHABER / ERZURUM - Dün Anadolu Jet’in 22 Haziran’dan 1 Temmuz’a kadar Ankara - Erzurum seferlerini karşılıklı olarak iptal etmesinin gündeme gelmesi sonrasında oluşan tepkiler üzerine firma kararından JET hızıyla dönüş yaptı.

KARIŞIK

Anadolu Jet’in hiç bir gerekçe göstermeden 1 Temmuz’a kadar Ankara - Erzurum uçak seferlerini karşılıklı olarak iptal etmesi kent gündemine bomba gibi düştü. Konunun medyaya yansıması sonrasında sosyal medyada hem Anadolu Jet'e hem de siyasilere yönelik sert eleştiriler yapıldı.

İktidar milletvekillerinin "ses çıkarmadığı" olayla ilgili en sert tepkiyi İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli twitter üzerinden verdi. Cinisli, attığı tweetle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu etikleyerek, "Erzurum'dan elinizi çekin" dedi. Cinisli'nin bu paylaşımı çok sayıda beğeni aldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok'un da olayın medyada yeralmasının ardından THY ve Anadolu Jet ile görüşerek seferlerin bir an önce başlatılmasını istediği ve seferlerin iptaliyle ilgili de sert tepki gösterdiği öğrenildi. Siyasiler ve kamuoyu baskısına dayanamayan firma bugün sabah itibariyle Ankara - Erzurum seferlerini karşılıklı olarak yeniden başlattı.

 

SİSTEMSEL HATAYMIŞ!

Anadolu Jet'in "geri adım attı" denilmemesi için "sistemsel bir hata" savunması yaptığı iddia edilirken, bu hatanın sadece Erzurum seferlerinde olmuş olması da "ilginç" bulundu. Firmaya yakın kaynaklardan yapılan açıklamada, Anadolu Jet'in Erzurum uçuş sistemlerini pandemi sonrasında tam anlamıyla oturtulamadığına dikkat çekildi ve "Dün bir anda haberlere yansıyan tarihler arasında uçuşlar satışlara kapalı gözüktü. Bu sistemsel bir hataydı. Bu hata giderildi ve uçuşlar yeniden satışa açıldı. Yoksa Erzurum-Ankara seferlerini iptal etmeyi bırakın, iptalini bile düşünmek söz konusu bile değildir" denildi.

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Öte yandan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Başkanı Kürşat Özeken Ankara seferlerinin yeniden başlatılmasına sevindiklerini dile getirdi. İptal kararının basında yer almasının ardından Milletvekillerine bilgilendirme yaptığını kaydeden Özeken, “Konuyu ve sorunlarımızı kendilerine anlattım. Sağolsunlar AK Parti Milletvekilimiz Selami Altınok, MHP Milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil Aydın ve İYİ Parti Milletvekilimiz Naci Cinisli konuyla yakından ilgilendiler. Gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yıldız Cevheroğlu 21 Haziran 2020 22:28

    Ankara -Antalya uçuşu da iptal edildi Nedenini bilmiyorum. Çağrı telefonlarının hiç biri cevap vermiyor. Bileti aldık, ama uçuşun iptal olduğu mesajı geldi. Şimdi ne olacak bilmiyoruz