• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 23 Mart 2017 13:44

Ameliyatsız şekilde yağlardan kurtulmak mümkün

Ameliyatsız şekilde yağlardan kurtulmak mümkün
Bihter Fidangül, ses dalgaları ile yağ hücrelerinin yakılmasıyla kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.

ERKHABER-  Bihter Fidangül, ses dalgaları ile yağ hücrelerinin yakılmasıyla kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi. 
Dermaslim Estetik Ve Güzellik Merkezi Kurucusu Bihter Fidangül, “UltraShape'in Yaptır - Çık prosedürü hastayla doktoru görüştükten sonra doktorun muayenehanesinde gerçekleşir. Doktorun tedaviyi uygulayacak bölgeyi incelemesi ve işaretlemesiyle tedavi başlar. Daha sonra hasta rahat bir yatakta yatarken, doktor elektrik enerjisini ses dalgalarına dönüştüren bir transformatör kullanarak, nazikçe işaretli bölgelere bu enerjiyi aktarır.Böylelikle yağ hücreleri güvenli bir şekilde kırılmış olur. Bütün tedavi yüksek bir teknolojiyle takip edilip pürüzsüz ve rahat geçmesi sağlanır” dedi.
Çoğu hastaların acısız ve rahat bir tedaviden geçtiklerini ve yan etkinin hiç olmadığını belirttiklerini ifade eden Fidangül, “Hastalar hemen günlük hayatlarına geri dönebilmektedirler. UltraShape tedavisi sırasında yağ hücrelerinin zarları çatlar. Çoğunlukla trigliseriden oluşan yağ hücreleri önce sıvı olarak hücrelerin arasına yayılır ve sonra da vasküler ve lenf sistemleriyle karaciğere gider. Karaciğer UltraShape vasıtasıyla gelen yağla yemekten gelen yağ arasında bir fark gözetmez ve doğal bir yolla vücudumuz tarafından işlenmiş olur” diye konuştu.
Dermaslim Estetik Ve Güzellik Merkezi Kurucusu Bihter Fidangül, uygulanan bölgelerin karın, bel bölgesi, basenler olduğunu belirterek, “Vücut kitle indeksi yüzde 30’un altında olan ve bölgesel yağ birikimi olan hastalar uygun adaylardır. Özelikle cerrahi girişim düşünmeyen hastalar için kullanabilecek ana seçeneklerin başında gelir. Bir nevi köprüden önceki son çıkış olarak nitelenebilir. Vücut kitle indeksi %30’un üzerinde olan hastalarda eğer sıkı bir diyet ve egzersiz programı uyguluyorlarsa motivasyonu artırmak amacıyla uygulanabilir. Yine bu hastalarda cerrahiye engel bir durum varsa kullanılabilecek bir yöntemdir ancak bu grup hastaların beklentileri gerçekçi olmalıdır. İlk etkileri 2. haftada gözlenir. Tüm seanslar tamamlandıktan sonra 2-3 beden incelme sağlanabilmektedir” ifadelerini kullandı.
Ultrashape yağ hücreleri kalıcı olarak parçalandığından etkilerinin kalıcı olduğunu kaydeden Fidangül, “Ancak hastalar uygulama esnasındaki kilolarını korumalıdırlar. Hastalara sıkı bir diyet programı önerilmez ancak yıkılan yağ hücrelerinin atılımını kolaylaştırmak ve hastanın var olan kilosunu korumak amacıyla karbonhidrattan ve yağdan fakir proteinden zengin bir ölçülü beslenme ile bol miktarda su içilmesi önerilir. Yağ metabolizmasını kolaylaştıracak bazı vitaminler verilir. Uygulama biter bitmez normal hayatınıza dönebilirsiniz. Yani öğle tatilinde bile uygulandıktan sonra işinize dönebilirsiniz. Yeni versiyon cihazlarda dinamik çok odaklı güçlendirilmiş ultrasonografi vakum ve radyofrekansla kombine edilmiştir. Bu sayede dolaşım hızlandırılarak sonucun daha hızlı orta ya çıkması sağlanırken aynı zamanda cillte sıkılaşmada sağlanmaktadır. Radyofrekasla birlikte kullanıldığında selulitlerde önemli oranda azalma sağlayabilir Bu kombinasyona mezorterapinin eklenmesi tedavinin etkinliğini artıracaktır. Ultrashape tıp literatüründe gözlenmiş ve bildirişmiş herhangi bir ciddi yan etkisi yoktur. Hamilelere, ileri düzeyde karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi hastalıkları olanlara uygulanmaz” açıklamalarında bulundu.

KARIŞIK