• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Haziran 2019 14:24

Altınok'tan muhtarları kızdıran sözler: Yoksa çıkmayacak meydana gardaş...

Altınok'tan muhtarları kızdıran sözler: Yoksa çıkmayacak meydana gardaş...
AK Parti Erzurum milletvekili Selami Altınok'un bu sözleri salonu karıştırdı. Oltu'da muhtarlarla toplantı yapan Altınok'un, muhtarların talepleri üzerine kurduğu cümle sonrası, muhtarlar kendisini protesto ederek salonu terk ettiler...

ERKHABER / ERZURUM - İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Oltu’da muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıya yaşanan tartışma damga vurdu. 

KARIŞIK


Ak Parti Oltu İlçe Başkanlığının muhtarlarla bir araya gelmek üzere organize ettiği toplantı Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirildi. 

Toplantının başında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Oltu’ya yönelik yaptığı yatırımları aktaran Başkan Sekmen, İlçe belediyelerimizin yapamadığı, eksik kaldığı yerde bizler tamamlayıcıyız. Tabii biz her şeyi yapmaya soyunursak bunun altından kalkmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ardından konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ise 31 Mart Mahalli Seçimlerinde Oltu’yu kaybetmelerinden ötürü üzgün olduklarını, ancak bunun bir değerlendirmesini yaptıklarını da ifade etti. Ardından muhtarlara söz verildi.

Muhtarların talep ve şikâyetlerini dile getirdiği esnada Milletvekili Selami Altınok’un "her idarecinin görev sınırları belli, herkes üzerine düşeni yapacak, şayet iş makineniz yoksa çıkmayacaktınız meydana"sözleri üzerine salon bir anda karıştı. Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Temel Demir ve Büyük Birlik Partisi(BBP) Büyükşehir Encümeni Hikmet Dağ’ın tepki göstermesi üzerine salonda tartışma çıktı.

Oltu Belediyesi’nin iş makinası eksikliği nedeniyle 65 köy, 7 mahalleye yetişmekte zorlandığını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Temel Demir’e, ‘İş makinalarınız yoksa çıkmayacaktınız meydana’ şeklinde karşılık veren Milletvekili Altınok’un bu sözleri tartışmaları alevlendirdi. 

Yaşanan tartışma üzerine muhtarların bir kısmı salonu terk etti.

Belediyenin toplantıya davetli olmadığı halde orada bulunmasını provokasyon olarak değerlendiren Selami Altınok’a, Büyükşehir Encümeni Hikmet Dağ, “Biz sizlere elimizi uzatıyoruz. Siz bizi dışlıyorsunuz. Böyle bir tahammülsüzlük olmaz. Bunun bir tek anlamı var. Bizi muhtarlar ve ilçe halkıyla karşı karşıya getirmek. Ayıptır, böyle şey olmaz. ‘Seçimi biz kaybettik, cezasını siz çekeceksiniz’ şeklinde bir yaklaşım olmaz. Burada ilçe belediyesinin yapacağı işleri anlatmak için muhtarlarla toplantı yapıyorsunuz. Konunun direkt muhataplarından Oltu Belediyesini neden çağırmıyorsunuz?” dedi. 

Belediyenin zor şartlar altında köy ve mahallelere hizmet vermeye çalıştığını aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Temel Demir’in ‘Bu tavrınız doğru değil. Bu bizi değil, Oltu halkını cezalandırmaktır, ötekileştirmektir’ sözleri üzerine Milletvekili Altınok, sözlerinin yanlış anlaşıldığının belirterek, “Herkes üzerine düşeni yapacaktır. Büyükşehir kendi işini, ilçe belediyesi de kendi işini yapacak” dedi. Muhtarların bir kısmı Altınok'un bu sözleri üzerine kendisini protesto ederek salonu terk ettiler... 


Yaşanan tartışmalar üzerine toplantı sona erdi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.