• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2017 11:20

Ali Korkut, yoksul ailelere Hızır gibi yetişiyor

Ali Korkut, yoksul ailelere Hızır gibi yetişiyor
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, anayasa değişikliği çalışmaları sırasında ev ev dolaştığı ilçe merkezinde, çok yoksul evlerin acil ihtiyaç duyulan eşyalarını alarak çok sayıda insanı gülümsetti.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, anayasa değişikliği çalışmaları sırasında ev ev dolaştığı ilçe merkezinde, çok yoksul evlerin acil ihtiyaç duyulan eşyalarını alarak çok sayıda insanı gülümsetti. Ali Korkut, evlerinin acil eşyası karşılanan evleri ziyaret ederken bol bol dua aldı. 'İnsanların yüzlerini gülümsetebilmek çok önemli' diyen Başkan Korkut, ihtiyaçların ve evlerin bizzat kendisi tarafından tespit edildiğini belirtti. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, anayasa değişikliği için halkı bilgilendirmek amacıyla Yakutiye ilçe merkezinde çalınmadık kapı bırakmamıştı. Açılan her kapıda selam veren, anayasa değişikliğini anlatan Korkut, aynı zamanda ailenin durumu hakkında da bilgi almış. Topladığı bilgiler ışığında bir liste tespiti yapan Ali Korkut, listede tespit ettiği ailelere onların acil ihtiyaç duydukları ev eşyalarını temin ederek sürpriz yapmış. Başkan Korkut, "Elbette ihtiyaçlı olan insanımızın sayısı çok. Özellikle eşi olmayan, ayakta kalma mücadelesi veren, eşi rahatsız veya işsiz ama gündelik iş bularak ailesine sahip çıkmaya çalışan, yani acil durumda olan evlere öncelik verdim. Evin zorunlu ve acil olan ihtiyaçlarını temin ettik. Geçmiş yıllarda da benzer çalışmalarımız oldu. İnsanların umudunu çoğaltmak, yüzlerini gülümsetmek farklı bir duygu" dedi.
Ali Korkut, mahalle mahalle, ev ev gezerken birebir iletişim kurduğu ailelerin durumunu tespit ederek adeta sürpriz yapması çok sayıda ihtiyaç sahibi ailede farklı bir duygu yaşanmasına neden oldu. Yüzleri güldüren ihtiyaçların zaruri ve zorunlu olduğunu ifade eden Ali Korku, "Buzdolabı, çamaşır makinası, fırın ve ocak, kanepe, halı, elektrikli süpürge gibi bu ailelerimiz için acil olan ihtiyaçlarıydı, karşıladık" ifadelerini kullandı. İhtiyacı karşılanan bazı evleri ziyaret eden Ali Korkut, bol bol dua alırken, yürekten bir muhabbetle karşılandı.
Eşi tarafından uzun yıllar önce terk edilen, resmi olarak boşanamadığı için hiçbir sosyal yardım alamadığını belirten Güldane Mert(37), 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Birde evi için kira ödüyor. 2 kızı bir oğlu olan Güldane Mert çocuklarını da okutmak istiyor. Anne Güldane Mert, "Allah başkanımızdan razı olsun, ihtiyaçlarımız karşılandı. Allah'ım da onun yüzünü hep güldürsün" diye dua ediyor.
İşsiz olan, gündelik işlerde çalışarak evini geçindirmeye çalışan bir eşe sahip olan Nesrin Gündoğdu(35) farklı bir yaşam mücadelesi içerisinde. Yaşamın getirdiği olumsuzluklara birde yangın eklenince yoksulluk gittikçe büyümüş. Var olan eşyaları yanan ailenin de imdadına yine Ali Korkut yetişmiş. Onların evinde de yüzler gülmeye başlamış.
Pervin Çelik(50) yaşında. Eşi düşük bir gelire sahip. Ancak yuvada yüzler hep umuda açık. Ali Korkut, bu haneye de bir hediye almış. Bina girişinde Ali Korkut'u evin kızı Tuba karşılıyor. Anne Pervin, ağzından düşmeyen duasıyla Ali Kokut'a 'Size ne ikram edeyim' diye soruyor. Ali Korkut, hatırını sorduğu aileden dualar eşliğinde ayrılıyor.

KARIŞIK