• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 17 Ocak 2024 12:47

Akpunar: Emekliyi açlık sınırı altında yaşamaya mecbur ettiler...

Akpunar: Emekliyi açlık sınırı altında yaşamaya mecbur ettiler...
YRP Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar, emeklilere verilen zam oranını eleştirerek, "bu koşullarda emeklilerin geçinebilmesi mümkün değil"dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Yeniden Refah Partisi Aziziye Belediye Başkan Adayı Emrullah Akpunar, Emeklilerin hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek, 10 bin TL ile geçinmeye mahkum edilmesini eleştirdi. Akpunar, " Türkiye'de açlık sınırı 14 bin lirayı bulmuşken, en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Bu emekliyi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur etmektir." dedi. 

KARIŞIK

 

 

 

Aziziye İlçesinde, özellikle Dadaşkent Bölgesinde emekli vatandaşların yaşadığını belirten Akpunar, " Emekliler gerçekten güç koşullar altında yaşama mücadelesi veriyor. Hayatlarında en rahat edecekleri dönem olan yaşlılıklarında ekonomik olarak en zorlu mücadeleye girdikleri dönem oluyor. Bir çoğu sosyal yardımlarla ay sonunu getiriyor. Bu şekilde olmaz, vatandaşı sosyal yardımlara muhtaç etmeden yaşatmanın yollarını bulmak zorundayız. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 54. Hükümet döneminde emeklimize verdiği yüzde 300’lere varan maaş zamlarını hatırlatıyoruz. Emekliye verilen zam, bir ulufe değildir. Ömürlerinin büyük bir kısmını çalışarak geçiren ve prim ödeyen emeklilerimizin insanı koşullar altında yaşaması için en az askari ücret kadar maaş alması şarttır elzemdir. Şeyh Edebali ne güzel söylemiş; 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz. Hükumetten bu zam oranlarını bir kez daha değerlendirmesini istiyoruz" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.