• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Kasım 2014 12:48

AK Parti'yi karıştıracak fotoğraflar! Selim Alak, Başkent'te BAŞTACI edilmiş!

AK Parti'yi karıştıracak fotoğraflar! Selim Alak, Başkent'te BAŞTACI edilmiş!
17/25 Aralık paylaşımları nedeniyle ilçe başkanlığından istifa ettirilen Selim Alak, Başkent'te BAŞTACI edilmiş!

ORKUN ÇİZMELİ - ÖZEL HABER

 

KARIŞIK

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı’na 3 Ağustos 2017 günü atandıktan 3 gün sonra sosyal medya hesaplarındaki FETÖ’ye mensup yargı mensuplarının gerçekleştirdiği 17/25 Aralık operasyonlarına destek mesajları attığı ortaya çıktığı için istifası istenen Selim Alak, aylar sonra son derece çarpıcı bir yerde ortaya çıktı. Alak, sosyal medya hesabından AK Parti’nin geçtiğimiz Salı günü TBMM’de yapılan grup toplantısına katıldığını ve başta Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekilleri ile çektirdiği fotoğrafları yayınladı...

 

“GEL 30 MART GEL, AYAKKABI KUTULARINA OY VERELİM” DEMİŞTİ!

17/25 Aralık yargı darbe girişi sonrasında sosyal medya hesaplarında FETÖ’nün argümanlarını kullanıp, 2014’te gerçekleşen yerel seçimleri kastederek “2014 Mart seçimlerinde sandık yerine ayakkabı kutuları kullanılacak” ve “Yeni ayakkabı kutularını attım. Ne bileyim ki içine para dolduruluyor tuhhh. Yazıklar olsun milleti aldatan ve üzerine pişkin pişkin açıklamalarda bulunan ve onun bunun  işi diyen zavallılara. Gel otuz mart gel. Ayakkabı kutularına oy verelim…” mesajlarını paylaştığı ortaya çıktığı için 6 Ağustos 2017’de 3 gün önce atandığı AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettirilen Selim Alak’ın AK Parti Grubu’nda ve AK Parti Erzurum Milletvekilleri ile çekilen fotoğrafları, gündeme bomba gibi düştü.

 

ANKARA’DA RESMEN BAŞTACI EDİLMİŞ!

Ülkenin tüm erklerinin FETÖ ile mücadelede milat olarak belirlediği 17/25 Aralık yargı darbe girişi sonrasında, AK Parti’ye yönelik açık bir şekilde söylemde bulunduğu için Genel Merkez tarafından istifası istenilen Selim Alak’ın, çıktığı “Ankara turu’nda adeta “baştacı” edilmesi tepkilere neden oldu.

Alak’ın Ankara ziyaretinde hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı AK Parti Grup Toplantısı’na katılması, hem de Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile makamlarında, İbrahim Aydemir ile Meclis bahçesinde, Mustafa Ilıcalı da ile de muhtemelen Meclis Lokantası’nda fotoğraf çekilmesi herkesi şaşkına çevirdi.

 

 

MUSTAFA ATAŞ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş,  “AK Partili gibi davranmamakla” suçladığı ve “Bu arkadaşımız, 2013 yılında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuş. Bu paylaşımların hiç birini tasvip etmiyorum. AK Parti’de görev yapıyorsan, AK Partili gibi davranmak zorundasın. AK Parti’nin içinde olup da AK Parti’ye muhalif insanlar gibi paylaşımlarda bulunmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ya buranın hakkını verirsin ya da beğenmiyorsan gidersin ve dışarıda ne söylüyorsan söylersin. AK Parti’nin içinde olup da AK Parti’ye muhalif gibi davranan bir davranışı asla kabul etmemiz mümkün değildir” sözleriyle eleştirdiği Selim Alak’a, AK Parti’nin Erzurum’daki en tepe isimlerinin sahip çıkması eleştirileri de beraberinde getirdi.

 

ÜST DÜZEY İLGİ PARTİLİLERİ BİLE ŞAŞIRTTI

17/25 Aralık paylaşımları nedeniyle Genel Merkez’in açık bir şekilde istifasını istediği Selim Alak’ın “üst düzey” ilgi görmesinin şaşırtıcı bir durum olduğunu söyleyen bazı AK Partililer, “Resmen şok olduk. Selim Alak’ın 17/25 Aralık ile düşüncesi herkesin malumu. Partinin tavrı da çok net. Buna rağmen başta Recep Akdağ olmak üzere vekillerimizin gösterdiği bu ilginin ne manaya geldiğini anlayamıyoruz. 17/25 Aralık bir milat olduğu için binlerce insan yargıya hesap verirken, Selim Alak’ın Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı hem ziyaret edip hem de fotoğraf çekilmesini ve bunu da sosyal medya hesabından duyurmasını nasıl yorumlayalım? Bu da yetmezmiş gibi, Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir ile de fotoğrafları mevcut.  17/25 Aralık eğer bir milat ise, partimizin üst düzey isimleri neden Selim Alak’a bu ilgiyi gösteriyor? Selim Alak’ın 17/25 Aralık'ı meşru gösteren paylaşımlarına rağmen, partinin üst kadrosunda yer bulmasının nasıl bir izahı olabilir? Acaba bu fotoğraflara Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Selim Alak’ın istifasını isteyen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Ataş nasıl bir tepki verecek, onu da merak ediyoruz” yorumlarını yaptılar.

 

 

AYDEMİR: YOLDA GÖRSEM TANIMAM!

Öte yandan ERKHABER’in fotoğraflarla ilgili görüştüğü AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Selim Alak’ın ismini duyduğunu ancak hayatında hiç yüzyüze gelmediğini belirterek, “Açıkçası yolda görsem tanımayacağım bir insan. Çünkü hayatımda hiç karşılaşmadım. Malum hadiseyle ismini duymuşluğum var. Fotoğrafı görünce hatırladım. Malumunuz plan bütçe toplantılarına katılıyorum. O gün de toplantıya gecikmiş, adeta koşarak gidiyordum. O esnada yakından tanıdığım İsmail Çakır ile karşılaştım. Kısa bir sohbetten sonra, yanındakilerle birlikte fotoğraf çekildik. Sonrasında ben süratle toplantıya gittim ama bana arkadaşlarım fotoğraf çekildiklerimizden birisinin Selim Alak olduğunu söylediler” diye konuştu.

 

 

GÖZLER DİĞER VEKİLLERE ÇEVRİLDİ

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir’in açıklamalarının ardından tüm gözler, Selim Alak ile fotoğrafları bulunan diğer isimlere geldi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başta olmak üzere diğer vekillerin, kamuoyunda bomba etkisi yaratacak olan fotoğraflarla ilgili nasıl bir açıklama yapacakları da merak ediliyor.