• ŞEpnolat üst

AK PARTİ'NİN ERZURUM'DA İL BAŞKANI KİM OLACAK?

  • Büyükşehir-1

Adalet ve Kalkınma Partisi'de İl Başkanı Mehmet Emin Öz, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.Şimdi herkes "AK Parti'de İl Başkanı kim olacak?" sorusunu birbirine yöneltiyor. 

Seçim tarihinin resmi olmasa da 14 Mayıs olarak belirlenmesi nedeniyle, kısa süre içerisinde Genel Merkezin kararını vererek, Erzurum'da il başkanını belirlemesi bekleniyor.

Öyle de olacak gibi.

Pazartesi günü Erzurum'a, genel merkezin konu ile ilgili görevlendirdiği İl Kordinatörü Kilis eski Milletvekili Reşit Polat geliyor.

Genel merkez, mevcut il yönetiminden bir ismi mi, yoksa dışardan bir ismi mi atayacak önce ona karar verilecek.

Bugüne kadar istifa eden 4 ilde 1 kişi mevcut yönetimden il başkanı olarak atanırken, 1 kişi dışarıdan, iki kişi de meclis üyeleri arasından atandı. 

 

Eğer genel merkez mevcut yönetimden birinin il başkanı olarak atamasını yapmaya karar verirse, Mehmet Emin Öz'ün kurduğu il yönetiminin istifası istenmeyecek. Şayet dışarıdan bir isim atanacak olursa bu kez mevcut il yönetiminin istifası istenecek. Anlayacağınız, Pazartesi günü mevcut yönetim kurulu istifa ederse bilin ki il başkanı olacak isim dışarıdan atanacak, yok istifa etmezse anlayın ki il yönetim kurulundan bir isim il başkanı olacak. 

 

Peki süreçte kimler il başkanı olmak istiyor, kimlerin ismi ön plana çıkıyor? 

AK Parti kulislerinde il başkanlığını isteyenler arasında; en çok konuşulan isim, İl Yönetim Kurulunda görevli Avukat Ali Tuğrul Birdal. Palandöken Belediyesi eski Başkanı Cenap Köksal Birdal'ın oğlu olan Ali Tuğrul Birdal, İl Seçim İşleri Başkanlığı görevini yürütüyor. 

 

Bir başka isim Yavuz Selim Turan... İl Teşkilat Başkanı Yavuz Selim Turan'ın İl Başkanlığını düşündüğünü yakın çevresiyle paylaştığı söyleniyor. 

 

Avukat İbrahim Küçükoğlu da İl Başkanlığı için ismi gündemde olan adaylardan biri. AK Parti'de, o dönemki ismiyle Merkez İlçe Başkanlığı yapan Recep Küçükoğlu'nun yeğeni olan İbrahim Küçükoğlu'nun il başkanlığı için güçlü bir isim olduğu söyleniyor. 

 

Yönetimden il başkanlığını düşünen bir diğer isim Yerel Yönetimler Başkanı Akif Hoş. Akif Hoş'un da İl Başkanlığı koltuğunda gözü var. 

 

Erzurumspor Eski Başkanı şu anda Yeşilay'ın Erzurum'da başkanlığını yapan Mevlüt Doğan ismi de İl Başkanlığı için gündemde. Bir ortamda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e, Yavuz Selim Turan ve Mevlüt Doğal'ın İl Başkan adayı olabileceğinin iletildiği, Başkanında aynı ortamda bulunan Yavuz Kocaman'ı kastederek, "Yavuz'un da hakkıdır" dediği kulislere sızan bilgiler arasında.   

 

AK Parti'de İl Başkan Yardımcısı Eyüt Tavlaşoğlu ismi de il başkanlığı için konuşulan isimlerden. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in desteklemesi halinde Tavlaşoğlu'nun da Başkanlık için "ben de varım" diyeceği konuşuluyor. 

 

Yönetimde olan bir diğer isim  Abdulkadir Bulut'un İl Başkanlığı istediği hatta, teşkilat üyelerinden bazılarına, bu konuda mesaj atıp destek istediği söyleniyor. 

 

MÜSİAD'ın önceki dönem Başkanı Fuat Demir'in öteden beri İl Başkanlığı düşündüğü biliyor. Bununla ilgili MÜSİAD Genel Başkanının, AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'i Demir için aradığı söyleniyor. 

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı, iş insanı Çetin Gözütok, ismi de İl Başkanlığı için gündemde. Özellikle gençler üzerinde etkili bir isim olan Gözütok'un il başkanı olacağını söyleyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Çetin Gözütok'un yakın çevresine, "Bizim partide görev istenmez verilir. Benim böyle bir talebim yok, ancak Genel Merkez sen olacaksın derse, en iyisini elimizden geldiğince yaparız." dediği biliniyor. 

 

İl Başkan adaylığı için Başkan Yardımcısı Turgut Mollaoğlu ismi de gündemde. 

 

İl ve ilçe teşkilatlarından sürpriz isimlerde gündeme gelebilir. Ancak Pazartesi günü bu isimler büyük ölçüde netleşecek. Kilis Eski Milletvekili Erzurum Kordinatörü, Reşit Polat, adı geçen isimlerle tek tek görüşecek. Teşkilat mensupları arasında küçük bir temayül yoklaması yapacak ve hazırladığı raporu, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e sunacak. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • CHP'li Dadaş 30 Ocak 2023 16:44

    Kim olursa olsun 4 sonra AK parti teşkilatı dağılacak. Millet artık sefalet içinde. Allah'ın izniyle CHP kazanacak