• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 25 Mart 2023 13:12

AK Parti’de temayül heyecanı

AK Parti’de temayül heyecanı
Mevcut vekiller temayüle katılmıyor, 2 bin 373 delege aday adayları için oy kullandı. Avukat Ebubekir Elmalı ve önceki dönem İl Başkanı Mehmet Emin Öz'e delegelerin ilgisi dikkat çekti.

ERKHABER / ERZURUM - Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Teşkilatına kayıtlı 2 bin 373 delege, 28. Dönem milletvekilliği için aday adayı olan 126 kişiden listede görmek isteği altı kişi için oy kullandı. Katılımın yüksek olduğu temayül yoklaması online olarak yapıldı.

KARIŞIK

 

 

 

Sabah dokuzda başlayan temayül yoklaması Recep Tayyip Erdoğan fuar merkezinde yapıldı. Delegeler salona gelerek, kendileri için kurulmuş olan bilgisayarlarda, online olarak oylarını kullandı.

 

 

İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, sistemi gazetecilere tanıtarak oyunu kullandı.

 

 

Sistemle Kimlikleri ile birlikte salona gelen delegelere, kimlikleri karşılığı birer dijital kart veriliyor. Dijital kartı alan delegeler, oy kullanacakları bilgisayarın  kurulu olduğu salona geçerek, kartı bilgisayara okutuyor. Kartın okunmasıyla sistem açılıyor, ve 126 aday adayının isimlerinin ve fotoğraflarının bulunduğu listeden, 6 ismi işaretliyor.

 

 

 

 

AK Parti İl Başkanı Avukat İbrahim Küçükoğlu, temayül yoklamasıyla ilgili yaptığı açıklama; ” Her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan, son derece ferah bir ortamda, kimsenin kimseyi etkileyemediği bir atmosferde delegelerimize oy kullandırıyoruz. Temayül yoklamasının tüm aday adaylarımıza ve teşkilâtımıza, başta Erzurum olmak üzere Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

 

 

 

Sabah erken saatlerde oy kullanılacak salona gelen aday adayları, delegelerle sohbet etme imkanı buldu. Salonda delegelerin, AK Parti’nin sürpriz aday adayı, flash ismi, tanınmış hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı’ya ve önceki dönem İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e olan ilgileri dikkat çekti.

 

 

 

 

Avukat Ebubekir Elmalı, “ Yapılan bu temayül yoklamasıyla, AK Parti’nin teşkilatlarına verdiği önem bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Temayül yoklamamızın partimize, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu arada oy kullanma işleminin son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğinin de altını çizmek isterim. Böylesi güzel bir ortamı bizler için hazırlayan, Başta İl Başkanımız Sayın İbrahim Küçükoğlu’na, İlçe Başkanlarımıza, Teşkilat mensubu arkadaşlarımıza da hassaten teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

Temayül yoklamasında delegeye sunulan listede mevcut milletvekillerinin ismi yer almıyor.Milletvekili seçimi temayül yoklamasına, TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Konya Milletvekili Gülay SAMANCI başkanlık etti. Genel Merkez kadın Kolları MYK Üyesi Fatoş Gürkan, Erzincan Milletvekili Süleyman karaman ve Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik temayül yoklamasını parti yöneticileri ile birlikte takip etti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.