• Büyükşehir-1
SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2022 15:17

AK Parti Aziziye teşkilatında kazan kaynıyor

AK Parti Aziziye teşkilatında kazan kaynıyor
9 İlçe yöneticisi Başkan Coşkun hakkında rapor tutup, Genel Merkeze gönderdi.

ERKHABER / ERZURUM - AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun’un yönetimini hiçe sayarak “Ben yaptım oldu.” uygulamaları, yöneticilerini çileden çıkardı. Bir çok kez İl Başkanlığına da şikayette bulunan 9 yönetici, her hangi bir cevap alamayınca, dumuru rapor haline getirerek AK Parti Genel Merkezine sundu. 

KARIŞIK

 

Amaçlarının kesinlikle kimseyi şikayet etmek olmadığının altının çizildiği raporda, 2023 seçimleri öncesinde partiye zarar veren tutum ve davranışların açığa çıkmasını sağlamak olduğunu belirten AK Parti Aziziye İlçe yönetici 9 kişi, İlçe Başkanı Ensar Coşkun'un yaptıklarını tek tek sıraladı.

Aziziye İlçe yöneticilerinin Coşkun’la ilgili şikayetleri şunlar; 

 

Bugüne kadar yaptığımız hiçbir yönetim toplantısında önceden gündem belirlenmedi. Toplantılar Başkan Coşkun’un o anda söyledikleri oldu. Hiçbir toplantıda Yönetim Kurulu Üyelerinin fikri alınmadı. Ve dolayısıyla ilçe ile ilgili gördüğümüz hususları anlatamadık. 

 

Yürütme kurulundaki hiçbir arkadaşımız kendi sorumluluk alanıyla ilgili hiçbir yetkiye sahip değil. Bırakın yetkiyi söz söyleme hakkına bile sahip değiliz.

 

İlçe yönetimin kurduğu Whatsapp gurubunda sadece İlçe Başkanı paylaşım yapabilmekte, bizler fikirlerimizi belirtemediğimiz için, hiçbir istişare ortamı sağlanamamakta.  

 

Genel Merkezden gelen Parti yöneticileriyle yapılan toplantıları, maksatlı olarak ilçe yürütme kurulundan üyelerimiz davet edilmemekte, Genel merkeze bu sorunların taşınması engellenmek istenmektedir. 

 

Mahalle Başkanlarımın sahada aktif çalışmaları engellenmek isteniyor. Bana onaylatmadan hiçbir çalışma yapamazsınız diye Mahalle başkanlarımızın şevki kırılıyor. 

 

Yönetim Kurulu üyeleri arasında, Başkan Coşkun’un tutumları nedeniyle gruplaşmalar oluşmakta ve bu nedenle Yönetim kurulu eksiksiz ve tam hiçbir zaman toplanamamaktadır. 

 

Karar defterinde usulsüzlükler yapılmaktadır. Yönetim kurulundan istifa etmediği halde, bir arkadaşımız istifa ettiği karar defterinde gösterilip, imza altına alınıyor. Tüm kararlarlar alınırken, imzalar atıldıktan sonra karar yazılabilmesi için belirli bir boşluk bırakılıyor. Bu boşluğa istediği kararı Başkan Coşkun kimseye danışmadan sonradan alabiliyor. 

 

İlçemizde yapmak istediğimiz danışma meclisi toplantıları, Başkan Coşkun’un tavırları nedeniyle yapılamamakta, yapılanlar ise çok az katılımla gerçekleştirilmektedir. 

 

28 Ekim 2022 yılında büyük bir katılımla yapılan Türkiye’nin ikinci Yüzyılı programına parti yönetiminden hiç kimsenin katılmaması, yaşanan huzursuzluğun bir kanıtıdır. 

 

Milletvekillerinin saha çalışmalarına kendisi İlçe Başkanı olarak katılmadığı gibi, biz yöneticileri de bu anlamda pasifize etmiştir. 

 

İlçe Başkanlığımıza gelen genç kardeşlerimizi sürekli kılık kıyafetleri konusunda nezaketsiz bir biçimde uyaran Başkan Coşkun, partimizin gençlerle olan ilişkilerine de zarar vermektedir. 

 

İlçe teşkilatımıza gelen vatandaşlar noktasında da Başkan coşkun, hemşericilik yaparak, Narmanlılar dışında kimsenin sorunuyla ilgilenmemektedir. 

 

Bunlarla birlikte bir çok sorunu genel merkeze ileten 9 ilçe yöneticisi, defalarca bu şikayetlerini il örgütüne ilettiklerini belirterek, bir sonuç alamadıklarını savundular. Ensar Coşkun seçilmiş iki parti yöneticisini usulsüz bir şekilde görevden aldığını belirten yöneticiler, “Bu haliyle giderse, çok fazla küskünler oluşacak. Biz bu durumdan partimizin zarar görmesini istemiyoruz ancak artık mızrak çuvala sığmıyor” Dediler.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 17 Nisan 2023 17:09

    Ensar Alp li değil refahlı belediye başkanıydı şimdi ne yapıyor anlamadım mv arkasında domates ekimi yapıyor yazıl yazık