• Büyükşehir-1
EĞİTİM Haber Girişi : 02 Ekim 2017 10:45

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde eğitim atağı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde eğitim atağı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde eğitim atağı

ERKHABER / ERZURUM - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitimler devam ediyor. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen eğitim programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Eyüp Yeniyıldız, Cevat Çimen, Süleyman Duman, ASP İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşların çalışanları ve kamu kurum temsilcileri katıldı.
Uzman Eğitimci ve terapist Adalet Ömeroğlu, hayatın ilk çeyreğine tanıklık ve iletişim kurma konusunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Başar Kemal Koçak ise 5395 sayılı Çocuğu Korumaya Dair Kanunu konusunda eğitim verdi. Eğitim programı sonunda Ömeroğlu ve Koçak katılımcıların sorularını yanıtladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, kurumdaki eğitimlerin devam edeceğini belirterek, çalışanların mesleki becerilerinin artmasında hizmet içi eğitimlerin önemli bir yer edindiğini ifade etti.
İlbaş, aile eğitim programlarının önemine değinerek şunları söyledi:
"Ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Eğitim ailede başlar" ilkesinden hareketle hazırlanan Aile Eğitim Programı, bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya dönük önemli bir adımdır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak önem kazanan Aile Eğitim Programı, bilimsel bilgi desteği ile aile mutluluğunu arttırmaya dönük bir hizmet hamlesidir. Bu çerçevede kurum personellimizin mesleki becerilerini artırmak ve kişisel gelişimlerine katıda bulunmak amacıyla hizmet içi önemsiyoruz.”

KARIŞIK