• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 05 Haziran 2017 15:02

AFAD Erzurum’dan eğitime destek

AFAD Erzurum’dan eğitime destek
AFAD Erzurum’a bağlı eğitmenler Horasan Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerine uygulamalı ve pratik bilgiler vererek eğitimlerinde destek oluyorlar.

ERKHABER/ERZURUM-AFAD Erzurum’a bağlı eğitmenler Horasan Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencilerine uygulamalı ve pratik bilgiler vererek eğitimlerinde destek oluyorlar. 
17 Meslek Yüksek Okulundan biri olan Erzurum-Horasan Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü bu yıl 4.mezunlarını vermeye hazırlanıyor.
1.sınıf 70 2.sınıf 50 olmak üzere toplam 120 öğrencisi bulunan okulda, arama kurtarma teknikleri yangından kurtarma teknikleri, malzeme bilgisi, statik gibi dersler gören öğrencilere AFAD Erzurum’da görev yapan Sivil Savunma Uzmanları tarafından ders veriliyor.
Bu eğitimlerde teorik bilgiler okulda, uygulamalı eğitimlerde Erzurum Palandökende bulunan Türkiye’nin ilk Çığ Eğitim Merkezinde AFAD’a bağlı eğitmenler tarafından veriliyor.
Zaman zaman AFAD Erzurum’a bağlı eğitmenlerde okula giderek yerinde yaptıkları çalışmalar ile öğrencilere pratik bilgiler vererek bilgi ve becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyorlar.

KARIŞIK