• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 01 Nisan 2019 12:12

Adaylar seçim sonrası ilk açıklamayı Yağız TV'ye yaptı...

Adaylar seçim sonrası ilk açıklamayı Yağız TV'ye yaptı...
Erzurum'da seçim sonuçlarını canlı yayında aktaran Yağız Tv canlı yayında parti merkezlerinden bağlantılarla adayların ilk mesajlarını aldı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum'da yayın hayatına başladığı günden bu güne izleyicilerin takdirini toplayan Yağız Tv seçimlere de damgasını vurdu. 

KARIŞIK

Sinan Özçaylak yönetimindeki Yağız Tv seçim süreci boyunca parti ayrımı yapmaksızın her adayı ekrana çıkararak, seçmenlerle buluşmasını sağladı. SoruYorum ve Er Meydanı Programlarında adaylar özgür bir biçimde kendilerini ifade etme imkanı buldu. 

 

Hiç bir kuruma ve hiçbir iş adamına sırtını dayamayan, gücünü özgürlüğünden alan, sadece gazeteciler Sinan Özçaylak, Orkun, Çizmeli, Taner Özdemir ve Levent Akpınar'ın bir araya gelerek kurduğu Yağız Tv kısa sürede Erzurum'un en çok izlenen televizyon kanalı oldu. 

 

Seçim günü yaptığı Seçim Özel programıyla göz dolduran Yağız Tv Parti merkezlerinden canlı yayınlarla seçmenleri ekrana kilitledi. AK Parti merkezinde Levent Akpınar, İYİ Parti merkezinde Yakup Çağlayan, sandıklar açıldıktan hemen sonra kazananları ve kaybedenleri ekrana taşıdı.

İşte adayların ilk mesajları; 

 

MEHMET SEKMEN 

 

Yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; " Bir yerel seçim yapıldı ancak, seçimler genel seçim havasında geçti. Erzurumlu hemşirelerimiz Cumhur İttifakına büyük bir destek verdi. Her türlü dedikoduya, iftiraya rağmen hizmet yapanı unutmadığını, hizmet yapanın yanında yer aldığını seçimlerde gösterdi. Ben bize umut bağlayan, dua eden, destek veren tüm hemşehrilerime sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki onların bu desteği, beş yıl boyunca Erzurum'a yeni hizmetlerin gelmesine vesile olacak. Seçim öncesi de rakibimizden en az üç kat fazla oy alacağımızı düşünüyordum, bu gerçekleşti. Tabi birileri hayal peşinde koşuyor, bu benim yedinci seçimim, yani yedi sefer aday oldum, Allah bize nasip etti kazandım. Allaha şükrediyorum. Ben tekrar seçimlerin önce ülkemize, sonrasında şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.

 

MAHMUT UÇAR

 

Yakutiye Belediye Başkanı seçilen Mahmut Uçar; " Yaklaşık iki aylık seçim çalışması sonrasında bu gün çalışmalarımızın meyvesini almış olmak bizleri ziyadesiyle memnun etti. Çok şükür bu güne kadar istemediğimiz, kavga gürültü yaşanmadan bir seçim süreci geçirdik. Bu açıdan da çok mutluyuz. Yakutiye'de yüzde yetmişe yakın bir oy aldık, bu elbette güzel bir sonuç, bize bu mutluluğu bahşeden vatandaşlarımıza, kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bu seçim çalışmaları süresince sahada bizlerle birlikte koşturan AK Parti ve MHP teşkilatlarına saygılarımı, sevgilerimi, şükranlarımı ve muhabbetlerimi iletiyorum." dedi.

 

MUHAMMET SUNAR

 

Palandöken Belediye Başkanlığına seçilen Muhammet Sunar'da ilk mesajını Yağız Tv ekranlarından verdi. Sunar şunları söyledi; " Palandöken'de önemli bir seçim kazandık, tam anlamıyla bir zafer eldi ettik. Palandöken'de görünen o ki şu ana kadar hem yerel seçimlerde hem genel seçimlerde alınan en yüksek oyu almış buluyoruz. Ben bize teveccüh eden, AK Parti'ye teveccüh eden bütün seçmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bilsinler ki onlarla beraber çok güzel işler yapacağız." 

 

RECEP AKDAĞ

 

Sahada en az adaylar kadan çalışan AK Parti Erzurum milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ'da seçmenlere ilk mesajını Yağız Tv ekranlarından iletti. Akdağ; " Allah'a şükürler olsun Erzurum 31 Mart Mahalli Seçimlerinde de bir kez daha tarih yazdı. çok yüksek bir oy oranıyla, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beş yıl daha görev almış olacak. İlçelerimizinde büyük bir çoğunluğunda Cumhur İttifakı'nın adaylarının kazandığını görüyoruz. Hamdolsun bu Erzurum'da beklediğimiz bir sonuçtu. Bir kere daha hemşehrilerimiz Cumhur İttifakı'nın arkasında durdular, Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durdular, bizim arkamızda durdular, Başkan Sekmen'in arkasında durdular, ben bütün Erzurumlulara teşekkür ediyorum. Teşkilatlarımız müthiş çalıştılar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah yeni dönemde bütün Erzurumlulara başarılı hizmetlerimiz devam edecek." dedi. 

 

MEHMET EMİN ÖZ 

 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'de seçim sonuçlarını Yağız Tv'den takip edenler arasındaydı. Başkan Mehmet Emin Öz, Seçim sonuçları ardından ilk mesajını da Yağız Tv ekranlarından verdi. Başkan Öz;"Seçimler Erzurum açısından olumlu sonuçlanmıştır. Özellikle güney ilçelerinde partimizin oylarını belki bizim bile tahmin etmediğimiz bir düzeyde artırdık, Hınıs'da epey bir fark atarak seçimi kazandık. Çat'ta da aynı şekilde seçimi kazanmış olduk. Bunun dışında merkez ilçelerimizde hiç bir sorun olmadı hepsini kazanmış olduk. Büyükşehir'de hemşehrilerimizin ciddi desteğiyle seçimi kazanmış olduk. Teşkilatlarımızı, kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı, mahalle temsilcilerimizi, milletvekillerimizi, seçimde emeği olan gönüllülük esasına göre çalışan herkesi tebrik ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum"dedi. 

 

HAKTAN ÖMEROĞLU

 

Seçim sürecinde yaptığı çalışmalarla göz dolduran isim, Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu oldu. Ömeroğlu ilk mesajında şu görüşlere yer verdi; " Seçim öncesi yüzde 65 oranında bir oy alacağımızı düşünüyorduk, bu hedef doğrultusunda çalıştık. Seçmenlerimiz de üzerine düşeni yaptı, buradan "Zillet ittifakına", şer odaklarına, dünyaya bir mesaj verdi ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Gece gündüz demedik, yaklaşık doksan günlük zaman zarfında sahadayız, gece gündüz çalıştık, çok özel programlar yaptık. Palandöken'de 58 bin hanemize bire bir ulaştık. Dokunmadığımız yürek, sıkmadığımız el kalmadı. Palandöken halkı bize çok büyük bir teveccühle yeniden belediyeyi yönetme yetkisini vermiş oldu. Bundan dolayı ben bütün palandöken seçmenine, Erzurum halkına teşekkür ediyorum."

 

MAHMUT UYKUSUZ

 

Yapılan seçimlerde bir önceki seçime göre oylarını artıran ancak Erzurum'da belediye çıkaramayan İYİ Parti merkezinde üzüntü hakimdi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Uykusuz, sitemli bir mesaj verdi. Uykusuz şunları söyledi; " Şimdi öncelikle, beklediğimiz oy oranını yakalayamadık. Kendi adıma üzgünüm.Çıkan sonuç öncelikle şehrimiz için ülkemiz için İnşallah hayırlara vesile olur diyorum. Demokrasi böyledir zaten, yani insanlar gider iradesini sandığa yansıtır, sandıktan çıkar iradeye herkes saygı duymak zorundadır. Bizde saygı duyuyoruz. Ancak şunu da belirtmek isterim ki sağ olsunlar(!) milletvekillerimiz, bakanlarımız, bürokratlarımız gerekeni yaptılar(!) onların da hepsini tebrik ederim(!)" dedi.

 

NACİ CİNİSLİ

 

İYİ Parti milletvekili Naci Cinisli mesajında itidal çağrısında bulundu. Cinisli; " Seçimler gelir geçer, her şey Erzurum için vatanımız için. Tabi milletimizin kararına saygılıyız. Bizim şehrimiz için hayallerimiz vardı, bunları gerçekleştiremeyeceğimiz için üzüntülüyüz. Bu seçimlerde canhıraş çalışan başta Mahmut Uykusuz beyefendi olmak üzere bütün adaylarımıza teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim. Partimizin oy oranı yükselmiştir. Erzurum'daki oylarımızın yükselmiş olmasından tabi ki mutluyuz ama bizim asıl amacımız belediye başkanlığını kazanmaktı. Mahmut Uykusuz gibi değerli bir Erzurumluyu belediye başkanı seçtirmekti ancak olmadı. Hayırlısı olsun diyorum. Seçimleri kazanan AK Parti adayı Mehmet Sekmen beyi de tebrik ederim. Bizim de görevimiz bundan sonra yapılacak hizmetleri takip etmek, kontrol etmek. Verilen vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini görmek. İnşallah şehrimiz için hayırlısı olur diyorum." dedi. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.