• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 10 Şubat 2018 13:32

Adalet Bakanı Gül açıkladı: İşte FETÖ, PKK VE DEAŞ'tan tutuklu hükümlü sayısı...

Adalet Bakanı Gül açıkladı: İşte FETÖ, PKK VE DEAŞ'tan tutuklu hükümlü sayısı...
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bugün itibariyle FETÖ’den tutuklu hükümlü sayısı 38 bin 470, PKK’dan 10 bin 79, DEAŞ’tan tutuklu hükümlü sayısı bin 354 kişidir” dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yargı Teşkilatı Toplantısı”, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Eğitim ve Sosyal Tesisleri’nde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleşti.

KARIŞIK

Bakan Gül, bugün itibariyle FETÖ’den tutuklu hükümlü sayısının 38 bin 470, PKK’dan 10 bin 79, DEAŞ’tan tutuklu hükümlü sayısının bin 354 kişi olduğunu söyledi. Gelenekselleşen bu toplantılarda kürsünün sesinin Ankara’dan daha iyi duyulması, yargı teşkilatının sorunlarının masaya daha iyi yatırılması adına çok iyi bir misyonu ifade ettiğini dile getiren Gül, “Tarih boyunca millet olarak adalet inancını her zaman hem devlet hem de bireyler olarak daima ortaya koyduk. Büyük bir medeniyetin evlatları olarak nazari olarak adalete her zaman ayrı ve özel bir anlam verdik. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim’de adaletin kılı kırk yararcasına defalarca emredildiğini gördüğümüzde yine bizim medeniyetimizin temellerinden birisinin adalet olduğunu bir kez daha görüyoruz” dedi.