• ŞEpnolat üst

AÇIK AÇIK SÖYLE ORGANİZASYONU SANA MI VERSİNLER ?

  • Büyükşehir-1

Erzurum’un Türkü Paşası Raci Alkır’a bir gün soruyorlar; “ Erzurum Türkülerini kim iyi söyler?” diye. Alkır, “ İki kişi güzel söyler. Biri Mükerrem Kemertaş, öbürünü  ( Kendisini kastederek ) söylemiyorum.” der.

 

İstanbul’da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günlerinde İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un yaptığı açıklama bana bu anekdotu hatırlattı.  İspir’e başkan seçildiği günden bu güne, sadece ve sadece hizmet olarak, yaptığı organizasyonlarla adından söz ettiren Coşkun yaptığı açıklamada adeta, “ Bu iş benim işim, becerememişler, verin bana yapayım organizasyonu” mealinde bir açıklama yapmış. Mesleği Organizatörlük olan Coşkun’un geçmişte aynı yerde yaptığı Erzurum tanıtım etkinliklerini de biliyoruz ama neyse…  

 

İspirde biraz da abartarak söylersem, ilçenin başka sıkıntısı yokmuş gibi neredeyse gün aşırı, organizasyon yapan Coşkun, başkan olduktan sonramesleki tecrübesini bir hayli artırdı. 

 

Merak ediyorum, büyüklü küçüklü bu güne kadar ilçede, kaç konser, kaç halay çekme günü, kaç panayır, kaç şiir dinletisi düzenlenmiş. Yine bir merakımda bu organizasyonları yapan firma kim? Bu organizasyonlara bu güne kadar ne kadar para ödenmiş? Neyse bu başka bir konu. Asıl meseleye dönelim. 

 

Başkan Coşkun, İstanbul Tanıtım Günlerinin yapıldığı alanda, yeri tahsis eden, her türlü imkanı ücretsiz kullandıran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi logolarından rahatsız olmuş. Öyle rahatsız olmuş ki “ kınıyorum” demiş. 

Vallahi Başkan, Tarihi İspir Panayırı’nı Erzurum’da yayın yapan Televizyon yokmuş gibi Rize’nin Televizyonuna yayınlattığın için bende seni “Kınıyorum” 

 

Siyasi söylemiyle, eylemiyle tutarlı olmalı. Siyasi romantik değil,  realistolmalı. Söylediğiniz sözle, yaptığınız eylem tutarlı değilse samimiyetten bahsetmek mümkün mü? 

 

İspir Panayırı’nı Rize televizyonuna yayınlatmaktan utanmıyorsun, Erzurum günlerindeki İBB logosunu kınıyorsun. Bu söylemin bana zerre samimi gelmedi, haberin olsun. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fahrettin aydın 12 Ekim 2022 13:38

    Yazının altına imzamı atıyorum