• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Mayıs 2019 11:12

50 yıl sonra aynı yerde...

50 yıl sonra aynı yerde...
Atatürk Üniversitesi 1969 mezunları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri 50’nci yıl dönümlerini bir arada kutladılar.

ERKHABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi 1969 mezunları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri 50’nci yıl dönümlerini bir arada kutladılar.

KARIŞIK

Her yıl bir araya gelen arkadaşlar bu yılın öneminin 50’nci yılı olduğunu bu yüzden daha anlamlı olduğunu belirttiler.

1969 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  İşletme Bölümü mezunları mezuniyetlerinin 50’nci yılı nedeniyle Erzurum’da bir araya geldi. Öğrencilik yıllarında oturdukları Hemşin pastahanesinde buluşan arkadaşlar üniversite anılarını anlatıp ud,keman, klarnet eşliğinde sohbet ettiler. 

Bu etkinliği Erzurum'da olmasını sağlayan İşadamı Muammer Cindilli ‘’En ileri fikri kavgaların olduğu dönemlerde üniversite hayatımızı ikame ettirdik’’ diyerek 50 yıl önceki sınıf arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri zamanları, beraber oturdukları pastahanede yaşanan anılarını anlattı.

Geçmişteki  hatıraları tazeliyoruz. İyisiyle kötüsüyle geçen günleri anıyoruz  diyen Necati Üçdal  ‘’Dün yirmisinde otuzunda olan gençleri bugün  kır saçlı, saçı dökülmüş görüyoruz. Zaman çok çabuk geçiyor. Hayat çok değiştirmiş hepimizi buradaki herkesi tanıyamıyorum anca ses tonundan gözlerinden tanıyabiliyorum bazılarını. Burada olmak benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor ‘’ dedi.

İşletme mezunu Hamza Kırmızı, “1969 yılı İşletme Fakültesi mezunlarıyız, mezuniyetimizin 50. Yılı nedeniyle Erzurum’da buluşma kararı aldık. Şuan bulunduğumuz pastahanenin kurucusu Nail Bey, bizim dostumuzdu kendisi vefat etti ama biz her sene onun pastahanesine gelip birlikte eski günleri yad eder onu özlemle anarız. O zamanlar fikir ayrılıkları vardı buna rağmen fikirdaşlarımızdan daha yakındık birbirimize, burada olmak benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Her türlü fikir tartışılırdı. Birbirimizi çok iyi anlardık. Birbirimize saygımızı eksik etmezdik. Esprilerimiz bile ülkücülüğümüze, solculuğumuza dair olurdu. İlerde karşı karşıya gelirsek ne yapacağız diye soracak kadar da samimiydik. Türkiye bugün bu noktaya geldiyse, yıkılmadıysa, birbirini çok iyi anlayan karşı görüşlerin sağduyularından dolayıdır. Bu ülke sağcısıyla, solcusuyla, her şeyiyle bizimdir” şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Şener Kaya ‘’ Geçmiş kuşak ile bu kuşak arasında çok farklılık var. Biz 50 yıl önceki arkadaşlarımızla her gün bir araya geliyoruz. Her yıl bir yerde toplanıyoruz. Gençlere tavsiyemiz mevcut şartları iyi değerlendirin annenize babanıza karşı saygılı olun memleketinize, vatanınıza, milletinize karşı görevlerinizi  ihmal etmeyin. Dostluklar arkadaşlıklar güzel şeyler bu bağları kurun geçmişle de anın’’ ifadelerini kullandı.

Mezunlar böyle bir organizasyonu düzenlediği için Muammer Cindilli’ye teşekkür ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.