• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Kasım 2016 18:26

4 ilçe toplantısında 'başkanlık' vurgusu

4 ilçe toplantısında 'başkanlık' vurgusu
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yoğun bir program kapsamında 4 ilçenin, Ak Parti İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı.

 ERKHABER / ERZURUM- Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, yoğun bir program kapsamında 4 ilçenin, Ak Parti İlçe Danışma Meclisi toplantılarına katıldı. Danışma Meclisi toplantılarının önemine vurgu yapan Ilıcalı, parti faaliyetlerinin duyurulması konusunda teşkilatlara büyük görevler düştüğünü ifade etti. 

KARIŞIK

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı; Yakutiye, Oltu, Aşkale ve Aziziye İlçe Teşkilatları'nın Kasım ayı Danışma Meclisi toplantılarına katıldı. Yoğun bir program dahilinde İlçe Teşkilatları'nın yaptığı çalışmaları ve sorunlarını dinlemek için danışma meclisi toplantılara katılan Ilıcalı, teşvik paketi kapsamında Erzurum'a yapılacak yatırımlar ve başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, "Ben profesyonel bir milletvekiliyim. Geçmiş dönem tecrübem var. Benim işim bölgeme ve ülkeme katkıda bulunmak. Ben 26. Dönem milletvekiliyim, 27. Dönemde listenin neresinde olacağıma değil; Karayazı'ya, Karaçoban'a Erzurum'a ne katkı sağlarım bunun peşindeyim." dedi.
Başkanlık sistemi için önümüzdeki günlerde bir referanduma gidileceğini hatırlatan Ilıcalı, sistem hakkında halkı bilinçlendirmek için teşkilatlara çok önemli görevler düştüğünü vurguladı. Milletvekili Ilıcalı, "Meclis muhalefete rağmen çok güzel çalışıyor. Önümüzde bir referandum var İnşallah meclisten çoğunluk oy çıkaracağız. Başkanlık sisteminin halka anlatılması konusunda il yönetimimiz muhalefetimiz gerekli çalışmayı yapacaktır. Başkanlıkla ilgili taslak şu an tam olarak netleşmedi. Son görüşmeleri yapıyoruz. Netleştikten sonra partimize, ilçelerimize sistem hakkında detaylı bilgi gelecektir. Amacımız daha fazla kişiye ulaşıp sistemi en doğru şekilde anlatarak halkımızın özgür iradeleriyle desteğini almaktır. " şeklinde konuştu.
Şehrimizin ve ilçelerin daha fazla kalkınması için teşvik paketinin önemine dikkat çeken Ilıcalı, "İlçelerimizin daha çok kalkınması için iyi bir fırsat yakaladık. Teşvik paketi gibi bir imkana sahibiz ne olur birimlerimiz bunlarla duyuru yapsınlar. Süresi 4 yıl olan ve ilçelerimizi kalkındıracak treni kaçırmayalım. Bu paket içerisinde 62 milyar liralık kamu yatırımı, özel sektörle ilgili de birçok avantaj bulunuyor. İş adamlarıyla teşvikle ilgili görüşmeler gerçekleştiriyorum. Birkaç hafta öncede Bakü'deydim. Oradaki sanayiciyide Erzurum'a yatırım için davet ettim. Şehrimizi daha çok kalkındırmamız için ilave kaynağa ihtiyacımız var. Bu ilave kaynakta Teşvik Paketi. Bu paketle ilgilenelim. Partimizin birimleri ne yapabiliriz diye çalışsınlar." sözlerinin altını çizdi.
Her alanda gelişen ve büyüyen Türkiye'nin, ekonomide dışa bağımlı olduğu dönemlerin çok eskide kaldığını ifade eden Ilıcalı, "Türkiye, Eski Türkiye değil. Bir zamanlar IMF'den bir milyar lira para almak için kapılarında esas duruş beklerken, Yeni Türkiye'de bir milyar lirayı Ovit Tüneli'nde harcayabiliyoruz. Kimin sayesinde oluyor bütün bunlar? Liderimiz, hükümetimiz, millet ve bu teşkilatlar sayesinde oluyor." şeklinde konuştu.