• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2016 11:02

2. OSB müteşebbis heyeti toplandı

2. OSB müteşebbis heyeti toplandı
Erzurum’da kurulma çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Seyfettin Azizoğlu'nun başkanlığında toplandı.

ERKHABER / GÜNCEL - Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen müteşebbis heyet toplantısına, Vali Azizoğlu’nun yanı sıra, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile heyette temsil hakkı bulunan Erzurum Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO ve Yakutiye Belediyesi temsilcileri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü H. İbrahim Buğdaycı ve 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya katıldı. 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın heyet üyelerini bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, 2. OSB’nin bir an önce yatırımcının hizmetine sunulması için çaba gösterdiklerini belirterek, bölgedeki inşaat ve enerji altyapısı çalışmalarının yakından takip edildiğini ve herhangi bir aksamaya mahal verilmemesine özen gösterildiğini vurguladı.
Toplantıda daha sonra yeni dönemin yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında oluşturulan 2. OSB’nin yeni yönetim kurulunda ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Vali Yardımcısı M. Levent Kepçeli ve Yakutiye Belediyesi Meclis Üyesi Hikmet Budak yer aldı. Denetim Kurulu üyeliklerine ise; Abdulsettar Demir ve Ömer Ebren getirildi.
Toplantıda ayrıca, büyüklükleri 4 bin ile 7 bin metrekare arasında değişen 38 adet sanayi parseli için 60 gün süreyle ön talep toplanması amacıyla ilan verilmesi kararlaştırıldı. Yatırım yapmak isteyen kişi veya firmalar, talep formunu, ‘Hükümet Konağı (Eski Valilik Binası) Kat:5’ te bulunan 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden temin ederek başvuruda bulunabilecek.
Öte yandan, 2. OSB’de daha büyük yatırım alanlarına sahip olacak şekilde planlanan 166 hektar (1.660.000 metrekare) alana sahip 2. Etap’ta projelendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

KARIŞIK