• Büyükşehir-1
EKONOMİ Haber Girişi : 23 Mart 2022 20:12

2. OSB için yer bulundu...

2. OSB için yer bulundu...
2. Organize Sanayi Bölgesi için yer arayışı mutlu sonla bitti. Aziziye İlçesi’nde Şeker Fabrikası’nın hemen karşısında bulunan eski Ulaştırma Birliği’nin arazisi 2. OSB’ye tahsis edildi.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum-Pasinler karayolu üzerinde yeralan ve zemininde yaşanan kayma nedeniyle çok sayıda fabrikanın yıkılmasına neden olan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi için uzun süredir devam eden yer arayışı nihayete erdi. 

KARIŞIK

Aziziye İlçesi’nde Şeker Fabrikası’nın hemen karşısında bulunan eski Ulaştırma Birliği’ne ait arazi Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın onayı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın desteğiyle 2. OSB’ye tahsis edildi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, yaşanan son gelişmeyi açıkladı. Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrin gelişimi ve sanayi hamlesi için yapılması son derece güç bir olayın gerçekleşmesinin sağlandığını belirtti.

Uzun zamandan beri Erzurum'da sanayiyi geliştirmek için büyük bir çaba sarfettiklerini belirten Akdağ, "Başta tekstilciler olmak üzere sanayicileri Erzurum'a davet ediyorduk. Ciddi bir mesafe de almış, birçok sanayiyi gelmek için müracaat etmiş, birçoğu da gelmişti. Ancak sonrasında zeminin de daha önce tespit edilmesi mümkün olmayan bir sorun çıktı. Bu vesileyle yeni yer arayışında bulunduk. 

MSB'ye ait çok uygun bir mekanı, Aziziye İlçesi'ndeki çok güzel bir alanı tespit ettik. Şimdilik 1.5 milyon metrekaresini Erzurum'umuza OSB alanı olarak belirledik. Çat yolunda bir arsayla takas yoluyla yaptık. Valilik ve belediyemiz süratle çalışmalara başladı ve toplam 96 parselden oluşacak alanı OSB olarak devreye sokacağız" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dds 24 Mart 2022 10:42

    Peki yıkılanın sorumlularına ne olacak. Kimler bu işin sorumlusu. Bu nasıl bir işgüzarlık. D3vletin parasını kucak kucak kimlere dağıttınız. Sayın Özçaylak Demet hanıma gösterdiğiniz ilgiyi biraz da bu konuya göstermenizi bekliyorum. (EDİTÖR NOTU: Bizler de isimlerini 'Dds' diye gizleyerek değil de, mertçe, yüreklice yazarak yorum yapacağınız günleri bekliyoruz!!)

  • Fikri Takip 23 Mart 2022 23:56

    Erzurum gibi bir yerde OSB için yer bulmayı başarı olarak görmek? Helal olsun ne diyelim.