• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Aralık 2021 15:01

17 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİNİN İNTİHARININ ARDINDAKİ NEDEN

17 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİNİN İNTİHARININ ARDINDAKİ NEDEN
15 aralıkta okuduğu okulun beşinci katından atlayarak intihar etmek istemişti. Yoğun bakımdan çıktı, ilk sözleri intiharın nedeni ile ilgiliydi...

SİNAN ÖZÇAYLAK'IN ÖZEL HABERİ 15 Aralık'ta  Erzurum’un Oltu ilçesinde 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi, E.Ö.okul binasının 5. katından atlayarak intihara teşebbüs etmişti. Yaralı genç hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Bu gün yoğun bakımdan çıkan E.Ö'nün babası kendisine neden intihar ettiğini sordu. Zor konuşan E.Ö Okul Müdür Yardımcısı M.N.Y'nin kendilerine kötü muamelede bulunduğunu söyledi. M.N.Y'nin, kendilerine şiddet uyguladığını söyleyen talihsiz genç, " Bize küfürler ediyor, sizin defterinizi düreceğim diyor, tutanakla bu okuldan gideceksiniz, yada babanız sizi bu okuldan alacak, sizi burada barındırmayacağım, dördünüzü de bu okuldan gönderecek diyerek bizi tehdit ediyor." 

KARIŞIK

Acılı baba İsa Özer'se konunun araştırılmasını istedi. Benim evladım nasıl bir psikolojik baskı altında kalmış ki intiraha meyletmiş. Müdür Yardımcısı M.N.Y hakkında gerekli hukuki işlemi başlatacağım. Bu şahıs hala okulda görev yapıyor. Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın da idari soruşturma başlatmasını istiyorum. Vali Okay Memiş'e, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'a sesleniyorum. Bu şahıs başka çocuklara da aynı muameliyi yapıyor olabilir. Benim evladım yandı başka çocuklar yanmasın" dedi. 

 

Öte yandan beş katlı okul binasının hiç bir penceresinde koruma olmadığını belirten Baba İsa Özer, " Bu durum genç yaştaki çocuklar için tehlike arz ediyor. Pencerelerin tamamı sonuna kadar açılıyor. Çocuklar oyun oynarken bile kazalar olabilir. Bu ihmal değil mi?" diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

E.Ö'nün Atatürk Üniversiseti hastanesinde tedavisi sürüyor. 

 

Konu ile ilgili görüş aldığımız İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, olayın hemen ardından adli soruşturmanın başlatıldığını, Savcığlığın konuyu takip ettiğini, Milli Eğtim olarak da idari soruşturmanın başladığını ifade etti. Kaygusuz " çok şükür ki çocuğumuz sağlık durumu iyi. İdari ve adli soruşturma tamamlandığında gerekli açıklamaları da kamuoyuyla paylaşırız"  dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.