• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 18 Temmuz 2020 14:17

15 temmuz'da Erzurum'da yaşananları anlattılar

15 temmuz'da Erzurum'da yaşananları anlattılar
Erzurum'un usta gazetecileri, Mehmet Şener, Sinan Özçaylak, Erdal Güzel ve Onur Sağsöz, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen panelde 15 Temmuz gecesi Erzurum'da yaşananları anlattı.

ERKHABER / ERZURUM - 15 Temmuz’un öncesi ve sonrası Erzurum’da ele alındı. İbrahim Erkal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, Erzurum'un usta gazetecileri, Mehmet Şener, Sinan Özçaylak, Erdal Güzel ve Onur Sağsöz, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen panelde 15 Temmuz gecesi Erzurum'da yaşananları anlattı. 

KARIŞIK

 

Paneli izlemeye gelenler arasında yer alan Erzurum Milletvekili Selami Altınok, program öncesinde bir konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktaran Altınok, " Allah kimse bir daha öyle bir gece yaşatmasın. 15 Temmuz gecesi, bu milletin iradesine sahip çıkarak, Emperyalist güçlere karşı kazandığı zaferin adıdır." dedi.

 

Erzurum milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensar Özdemir ve çok sayıda davetlinin izlediği panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Mehmet Şener yaptı. Şener, konuşmasında, mücadelenin bitmediğine vurgu yaparak, " O gece bir rol yapanlar vardı, bir de rol yapanlar vardı.  Keşke polis evinin balkonu dile gelse de her şeyi tek tek anlatsa ve böylelikle, toplum “sahte kahramanları” bihakkın tanısa" diyerek o gece yaşadıklarını anlattı. 

 

Köşe Yazarı Erdal Güzel'de, FETÖ tarafından kendisinin bir yıl boyunca dinlendiğini belirterek, " Eğitim çok önemli, Erzurum çok önemli. Erzurum'da geçmişte Emperyalist güçler bir takım okullar açmıştı. Bu okullar belki bu gün yok ancak onların yerine ikame edilen okullar var. Bu hainlere karşı çok dikkatli olmalıyız"dedi. 

 

 

Usta Gazeteci Sinan Özçaylak'ta Panel'de yaptığı konuşmasında 15 temmuz'un öncesi ve sonrasını anlattı. Yaşanmış olayları aktaran Özçaylak, 15 Temmuz ile ilgili çıkarımlar yaptı. Özçaylak, " Türkiye darbelere yabancı bir ülke değil ancak 15 Temmuz'u diğerlerinden ayıran özellikler var. Bunlardan biri ihtilaller genelde cumhuriyet elden gidiyor, laiklik elden gidiyor düşüncesiyle, ulusalcı zihniyette olan insanlar tarafından yapıldı, Ancak 15 Temmuz kendisine dindar diyen hainlerin, dindar bir hükumete karşı yaptığı girişimdir. Bu yönüyle, FETÖ, cemaat ve dindarlık kavramlarına oldukça fazla zarar verdi. Son 4 senede yaşadığımız süreçte bir güven bunalımına girdik. Bunu en kısa sürede düzeltmemiz gerek. Toplumun tüm kesimlerinde dini yapılara karşı bir kuşku oluşmaya başladı. 15 Temmuz Darbe girişimiyle gördük ki hainler bürokraside kadrolaşmayı başarmış. Bu devlet kadroları oluştururken zafiyet içinde olduğumuzun bir göstergesidir.  15 Temmuz'un doğurduğu en önemli sosyal sonuç ise halkın, demokrasi düşmanlarına karşı verdiği savaş olmuştur. Din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin demokrasinin sekteye uğraması durumunda olabilecekleri tahmin edebilen birçok insan sokaklara çıkarak demokrasiyi savunmuş, halkın birliği ve beraberliği bu kapsamda pekişmiştir."dedi. 

 

Panelde aynı zamanda foto muhabiri olan gazeteci Onur Sağsöz'de o gece çektiği fotoğraflarla, izleyenlere 15 Temmuz gecesi Erzurum'u hatırlattı. 

 

Program sonunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,   “Biz bu soysuzların arkasındakilerin 28 Şubat’ı, Gezi Olaylarını, 17 ve 25 Aralık yargı darbe girişimini tezgâhlayanlar olduğunu da biliyoruz” dedi. 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Hafızalarımızdaki tazeliğini daha dün gibi koruyan bu menfur ve barbarca girişim, Türk demokrasi tarihine kuşkusuz kara bir leke olarak geçti. Kaldı ki, bu millet darbelerle ilk kez tanışmadı, askeri müdahalelerle ilk kez karşılaşmadı. Ve fakat şunun altını hususen çizmekte fayda var ki; yakın tarihimizde gerçekleşmiş ve geride kalmış olan hiçbir darbe de, bu kadar caniliğe ve barbarlığa sahne olmadı. Bu sebeple 15 Temmuz’da yaşananlar bir darbeden çok öte, aslında doğrudan doğruya Türkiye’yi işgal girişimiydi. Emperyalist güçler ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar! Bu millettin iman dolu göğsü var olduğu müddetçe, vatanı, bayrağı ve milleti için nefsinden ve nefesinden feragat edecek milyonlar bulunduğu müddetçe, yapamayacaklar. Bir daha bu milletin iradesine pranga vuramayacaklar. Bu milleti 2023, 2053 ve 2073 hedefinden saptıramayacaklar. Dolayısıyla niyazımız odur ki; Allah, bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın! Allah, birlik ve beraberliğimizi daim, ülkemizi ve milletimizi kaim eylesin.”dedi. 

 

Programda daha sonra Panele katılan Gazetecilere plaket verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.