• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 04 Ağustos 2016 12:07

13. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Başladı

13. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Başladı
Bu yıl 13.’sü düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 30 ülkeden 2 bin sporcunun katılımıyla başladı.

ERKHABER / SPOR - Erzurum’da bu sene 13.'sü yapılan Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası, ilk günkü müsabakalarla başladı. Büyükşehir Belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Karate Federasyonu’nun işbirliğiyle 5 kıta, 30 ülkeden 2 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşen dev organizasyon farklı kategorilerdeki karşılaşmalarla devam edecek. Dört gün sürecek olan turnuvanın ilk gününde Türkiye ve 30 ülkeden katılan sporcular tatamiye çıkarak ter döktüler. 

"Dünyanın tanıdığı bir organizasyon oldu"
Turnuvalar hakkında açıklamalarda bulunan Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Genel Koordinatörü Ahmet Çelebi, organizasyon hakkında bilgi verdi. Çelebi, “13 sene önce civar il ve ülkelerin katılımıyla başlayan ve son dört yılda adeta dev gibi büyüyen dünyanın tanıdığı bir organizasyon oldu. Organizasyonun Türk karatesine katkısı büyük. Çünkü burada dünya ve Avrupa şampiyonasına uygun bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Katılan sporcular da doğal olarak inanılmaz bir tecrübe kazanıyorlar. Beş kıtadan sporcu var ve bu sporcular derece yapmış insanlar. Onlarla yarışmak sporcularımızın başarılarını yükseltecek inşallah da dört sene sonra burada yarışan sporcular milli takım ve olimpiyatlarda bizi temsil edecek” dedi.
Karatenin olimpik bir branş seçildiğini ifade eden Çelebi, “Dün itibariyle karate bir olimpik branş olarak kabul gördü. Bundan dolayı da bizde açılışımızda olimpiyat halkaları oluşturacağız” diye konuştu.

KARIŞIK