• Büyükşehir-1
SAĞLIK Haber Girişi : 17 Eylül 2021 14:32

13'ncü Bölge Eczacılar Odası'ndan GRİP AŞISI açıklaması

13'ncü Bölge Eczacılar Odası'ndan GRİP AŞISI açıklaması
13'ncü Bölge Eczacılar Odası, resmi internet sitesinde grip aşısıyla ilgili merak edilen konulara açıklık getiren bir bilgi paylaşımında bulundu. 

ERKHABER / ERZURUM - Koronavirüs salgınının başladığı geçtiğimiz yıl, grip aşılarının sadece Sağlık Bakanlığı'nca E-Nabız sistemine tanımlanan kişilere yapılmasının ardından bu yıl nasıl bir yol izleneceği merak konusuydu. 13'ncü Bölge Eczacılar Odası, resmi internet sitesinde konuya açıklık getiren bir bilgi paylaşımında bulundu. 

KARIŞIK

13'ncü Bölge Eczacılar Odası'nın bölgedeki eczacılara yönelik yaptığı paylaşımda, bu yıl 2.4 milyon doz grip aşısının ülkeye getirileceği vurgulandı, "3 farklı firmadan grip aşısı sağlandığı" açıklandı. 

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

 

Saygıdeğer Meslektaşlarımız;
Yetkililerden aldığımız bilgilere göre bu yıl 3 farklı firmadan grip aşısı sağlanacağı; miktarın toplamda 2.4 milyon olacağı ifade edilmiştir. Süreç boyunca, bir değişikliğe gidilmezse 3 yöntem kullanılacaktır:

1- Ücretli karşılanacak İnfluvac grip aşısı için herhangi bir RBS (Reçete Bilgi Sistemi) kaydı zorunluluğu aranmayacaktır. Depodan alınarak ücreti mukabilinde hastalarımıza ulaştırılabilecek.
2- Vaxigrip Tetra SGK kapsamındaki uygun SUT koşullarını karşılayan vatandaşlarımıza Medula üzerinden RBS kaydı ve reçete ile ulaştırılabilecek. 
3- Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen aşılar satılamaz ibareli karekodlar ile RBS üzerinden reçeteli şekilde ücretsiz olarak karşılanacaktır.

Mevsimsel Grip Aşıları ile ilgili süreci takip etmekle birlikte, gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Saygılarımızla.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.