• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Ekim 2017 12:15

Yakutiye, kamulaştırma yaparak yol açtı

 Yakutiye, kamulaştırma yaparak yol açtı
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Kırmacı semtinde yapılaşma ortasında kalan binaları kamulaştırdı. Kamulaştırılan binalar yıkılarak yol genişletilirken, yeşil alan oluşumu için de alan açıldı.

ERKHABER / ERZURUM - Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, Kırmacı semtinde yapılaşma ortasında kalan binaları kamulaştırdı. Kamulaştırılan binalar yıkılarak yol genişletilirken, yeşil alan oluşumu için de alan açıldı. 7 binanın kamulaştırılması için 2,1 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi. Ali Korkut, kamulaştırma ile binalar arasındaki kirli görüntünün ortadan kaldırıldığını, açılan alanın yol genişlemesi ve yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyledi. 
Yakutiye Belediyesi Kırmacı semtinde yol açmak ve mevcut yolun düzeltilerek genişletilmesi için 9 adet binayı kamulaştırdı. Binalar için belediye, 2,1 milyon lira kamulaştırma beledi ödedi. Açılan alan yolun genişletilmesi ve yeşil bant yapılması için kullanılacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Belediyecilikte bu ve benzeri kamulaştırmalar geri dönüşü olmayan yatırım olarak değerlendirilir. Erzurum'da halkın yararına bu ve benzeri çok kamulaştırma yaptık. Biz, harcanan paranın halkın yararına olup olmadığını dikkate alıyoruz. Yani, belediyeye para olarak geri dönüşümü olmasa da halkın yaşamını kolaylaştıran, çevreyi güzelleştiren işleri geri dönüşüm beklemeden yapıyoruz. Önemli olan halkımızın hizmet alması, kaliteli ve yaşanılabilir çevreye kavuşmasıdır" dedi.
Yakutiye Belediyesinin birçok projesinde benzer prensiplerin çalıştığı belirtiliyor. Cennet Çeşme sokakta yol açmak için yapılan kamulaştırma, Prof. Dr. Recep Akdağ caddesinin açılması için 15 milyonu bulan kamulaştırmalar Ali Korkut dönemi belediyeciliği anlayışı için önemli kriterler olarak gösteriliyor.

KARIŞIK