• Büyükşehir-1
KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 19 Aralık 2017 13:44

Allahuekber Şehitlerini anma yürüyüşü için hazırlıklar başladı

 Allahuekber Şehitlerini anma yürüyüşü için hazırlıklar başladı
Allahuekber ve Soğanlı Dağlarındaki şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Erzurum’un Şenkaya ilçesi Bardız Köyü’nde hazırlıklar başladı.

ERKHABER / ERZURUM - Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı 3’üncü Ordusu tarafından düzenlenen Sarıkamış Kuşatma Harekâtında en büyük kayıpların verildiği Allahuekber ve Soğanlı Dağlarındaki şehitleri anma etkinlikleri kapsamında Erzurum’un Şenkaya ilçesi Bardız Köyü’nde hazırlıklar başladı. 
Sarıkamış Kuşatma Harekâtı için Erzurum’dan hareket eden 3’üncü Ordu birliklerinin saldırı öncesi ulaştıkları menzil noktası olan Şenkaya’nın Bardız Köyünden hareket ederek Allahuekber ve Soğanlı Dağlarında çatışma ve amansız kış şartlarından ötürü donarak şehit olan askerler için “Allahuekber Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlenecek.
Allahuekber dağlarında Aralık-Ocak aylarında donarak şehit olan muharip 40 bin askerin anısına yapılacak olan program, 24 Aralık sabah saat 07:00’da Havuzbaşı Kent Meydanında toplanılarak Bardız Köyüne hareket edilmesiyle başlayacak.
Harekâtın 103. Yıl dönümü kapsamında Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Şenkaya Kaymakamlığı ve Şenkaya Belediyesi tarafından organize edilen program, daha sonra kuşatmanın olduğu Şenkaya ilçesi Bardız Köyünde devam edilecek.
Bardız Köy meydanında mehteran takımının gösterisi, harekâtın anlatılması ve ardından Yayla Şehitliği ile Çakırbaba Şehitliği arasında 3,5 kilometrelik anma yürüyüşü gerçekleştirilecek.

KARIŞIK