İSPİR ERZURUM'UN MU RİZE'NİN Mİ İLÇESİ

İspir Belediyle Başkanı Ahmet Coşkun, İspir'de organize edilen İspir Panayırı'nı Rizelilere izletti.

ERKHABER / ERZURUM - Göreve seçildiği günden bu güne yaptığı belediyecilik hizmetleriyle değil de Başkan olmadan önceki Organizatörlük mesleği alanında, İspir Belediyesi'nin faaliyetleriyle gündemde olan Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Erzurum'un kadim bir ilçesi olan İspir'de organize ettiği İspir Panayırı'nı, nedense Erzurumlulara değil de Rizelilere izletmeyi tercih etti. Organizasyonun canlı yayınını Erzurum Televizyonları değil, Rize'nin Televizyon kanalı Çay Tv yaptı. Bu durum Erzurumluların tepkisiyle karşılandı. 

 

 

 

Başkan Coşkun'a tepki gösteren özellikle şehir dışında yaşayan İspir ve Erzurumlular, " Memleketimizde olan bir organizasyonu sanki Erzurum'un Televizyon kanalı yokmuş gibi, Rize Televizyonundan da yayınlatmak neyin nesi? Birde Milliyetçi bir partinin Belediye Başkanı olacaksınız. Sizin memleket sevginiz bu mudur? Bizi niye Rize'nin Televizyonunu izleme mecburiyetinde bırakıyorsun. Siz hiç Rize'Deki bir organizasyonun, Erzurum'dan bir yerel Televizyona yayınlatıldığını gördünüz mü? Milliyetçiyimk diyorsanız önce kendi insanınına, kendi memleketinize sahip çıkacaksınız, nedir bu yabancı hayranlığı? Ayrıca bu nümayişe, konserlere, harcanan paralarla İspir'in bir sorunu halledilirdi. Başkan geldiği günden beri hep eğlence organize ediyor. İspirde yaşamayan, Başkan olmadan önce Ankara'da yaşayan Başkan belli ki Ankara'daki hayatına özlemini gideriyor. Ancak bunu İspir halkının vergileriyle yapmazsa seviniriz " diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

 

 

İspir Panayırının canlı yayınını Çay Tv'de Başkan Ahmet Coşkun kürsüde konuşurken, 34 Rizelinin izlediği de dikkat çekti. 

 

 

Öte yandan Panayırla ilgili Erzurum basınından kimseye davet gönderilmediği de öğrenildi. Gazeteciler, " Başkan Coşkun bir sonraki dönem sanırım Rize'den aday olacak.Zira Erzurumluları, Erzurum basınını dikkate almaması da ondan." diyerek Coşkun'a tepki gösterdiler.  


30.08.2022 17:24:07