Başkan Uçar'dan önemli açıklamalar...

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uçar, "Hacı Cuma Projesi için yaptığımız ihaleye dosya almak için dahi kimse gelmedi. Projeyi değiştirip yeniden ihaleye çıkacağız"dedi.

ERKHABER / ERZURUM - Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uçar, "Hacı Cuma Projesi için yaptığımız ihaleye dosya almak için dahi kimse gelmedi. Projeyi değiştirip yeniden ihaleye çıkacağız"dedi.

Yakutiye Belediyesi eski Başkanı Ali Korkut döneminde yaptırılan Hacı Cuma dönüşüm Projesi değişiyor. Korkut döneminde yapılan ihaleye kimsenin katılmadığını kendi dönemlerinde de bir ihale yaptıklarını ona da kimsenin itibar etmediğini belirten Yakutiye Belediye Başkanı Muhmut Uçar, projede değişikliğe gideceklerini söyledi. Proje içeresinde 3 milyon TL değerinde evlerin olduğunu bu nedenle yeni bir proje hazırladıklarını da ifade eden Uçar, "Geçmiş dönemde projeye önemli bir mesai harcanmış. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Ancak proje içesinide ki evlere bakarsanız. 3 milyon TL değerinde evler var. Bu proje Ali Korkut döneminde de 2 kez ihaleye çıkmış ancak kimse ihaleye katılmamış. Bizde geçen ay bir ihale yaptık. Dosya almak için bile kimse gelmedi. Bizde bakanlıkla görüşüp projeyi değiştirme kararı aldık. Mimar arkadaşlar çalışıyor. Projeyi değiştirip yeniden ihaleye çıkacağız"dedi.

 

BELEDİYENİN YAKLAŞIK 130 MİLYON LİRA BORCU VAR

Belediyenin 130 milyon lire borcu olduğunu da açıklayan Başkan Uçar, "İller Bankası, SSK, kamulaştırma ve piyasaya olan toplam borcumuz yaklaşık 130 milyon lira. Gelen bütçe doğrultusunda tüm bonçları ödüyoruz"diye konuştu. 

 

ÜÇ KÜMBETLER VE ÇEVRESİ BAKANLIK KARARIYLA MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Başkan Uçar diğer projelerle ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Üç kümbetlerde de önceki dönem projelendirilmiş içerisinde AVM ve Otel’in bulunduğu proje Bakanlığımız tarafından uygun görülmeyerek bu alanın tamamında Millet Bahçesi kurulması kararlaştırılmıştır. Projesi tamamlanmış olan Millet Bahçesinin önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak inşa çalışmalarına başlanacak. Saltuklular Anadolu’nun İlk Müslüman Türk beyliğidir ve bu beyliğin başkenti Erzurum’dur. Bu beyliğin merkezi bugünkü Yakutiye sınırlarındadır ve bıraktıkları tarihi eserler halen ilçemizde yaşamaktadır. Bu nedenle Saltuklular’ı yad edecek ve genç nesile ecdadımızı tanıtacağız.İsimleri kaldırılmış eski mahalle isimlerini yeniden yaşatacak, sportif etkinlikler, hareketli ve sağlıklı yaşamı destekleyici projeler gerçekleştirecek, el işi kurslarında özellikle ev hanımlarımıza yönelik programlar yapacağız. Parkların, yeşil alanların ve mesire alanlarının daha fazla olacağı bir ilçe için çalışacaklarını belirten Uçar, gençler için Gençlik Merkezleri ve spor kompleksleri için de gerekeni yapacağız. Bölgenin dokusuna uygun sanatsal ve kültürel etkinliklerin ağırlıkta olduğu bir dönem geçirmek istediklerinin altını çizen Başkan Mahmut Uçar, ‘Yakutiye Buluşmaları’ adı altında medya ile ilk toplantıyı yaptıklarını ve bu buluşmaların STK, siyasi ve bürokratik yöneticiler ve vatandaşlar ile devam edeceğini şehrin geleceğini birlikte planlayacağız.

 


31.07.2019 13:10:00