Aşkale Çimento'ta sorular yanıtsız kaldı, Genel Kurul ertelendi...

Hissedarların şirket yönetimine yönelik eleştirileri ve verilemeyen cevaplar nedeniyle zaman zaman gergin anların yaşandığı Genel Kurul, 1 ay sonraya ertelendi. Bu erteleme şirket tarihine geçti...

ERKHABER / ERZURUM - Aşkale Çimento Holding'in bugün yapılan ve sonucu merakla beklenen Olağan Genel Kurulu beklenildiği gibi ertelendi. Hissedarların şirket yönetimine yönelik eleştirileri ve verilemeyen cevaplar nedeniyle zaman zaman gergin anların yaşandığı Genel Kurul, 1 ay sonraya ertelendi. Erteleme kararı, yaklaşık 30 yıl önce özelleştirilen Aşkale Çimento tarihinde "bir ilk" olarak kayıtlara geçti. 

 

Ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok konuda çeşitli iddiaların odağında olan Aşkale Çimento'nun merakla beklenen Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Aşkale Çimento Hazır Beton Tesisleri'nde yapılan ve son yılların en yoğun katılımına sahne olan genel kurulda zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Baba-oğul Yücelikler'in şirket yönetiminde söz sahibi olduğu Aşkale Çimento ile ilgili kamuoyuna yansıyan ve iş dünyasında dilden dile dolaşan iddialarla ilgili sorular yönelten ve bu sorulara cevap almak isteyen hissedarların çabaları karşılıksız kaldı. Hissedarların yönelttiği sorulara cevap vermekten kaçınıldığı ve bu nedenle de sık sık "ses tonlarını" yükseldiği öğrenildi. 

 

Hazırlanan bilanço, denetim raporları ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan raporların okunduğu ve bunlarla ilgili düşüncelerin paylaşıldığı genel kurulda, iddialarla ilgili yöneltilen sorular genel kurulda da cevapsız kalınca, hissedarların talebiyle genel kurulun  1 ay süreyle ertelenmesine karar verildi. 

 

Birçok hissedardan aylar öncesinde baba-oğul Yücelikler tarafından alınan vekaletnamelerin ertelenen genel kurulda geçersiz olacağı ve yeniden noter huzurunda vekalet alınması gerekeceği öğrenildi.

Hissedarları ciddi anlamda rahatsız etmeye başlayan iddiaların genel kurulda da cevapsız bırakılmasına birçok hissedarın tepki koyduğu ve ertelenen genel kurul için bu kez Yücelik ailesine vekalet vermek istemeyecekleri düşünülüyor.  


08.06.2023 19:53:09