• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Haziran 2020 12:57

Yakutiye'ye doktor eli değdi...

Yakutiye'ye doktor eli değdi...
Yakutiye Belediyesi'nin hizmet binası Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın talimatıyla tepeden tırnağa yenilendi.
Yakutiye'ye doktor eli değdi...

ERKHABER / ERZURUM - Şerif Efendi tarafından 1900-1910 tarihleri arasında yaptırıldığı bilinen Yakutiye Belediyesi'nin hizmet binası Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın talimatıyla tepeden tırnağa yenilendi. Uzun süredir tadilat yapılmadığı için adeta her yeri dökülen hizmet binası, modern görüntüsüyle büyük beğeni topladı. 

KARIŞIK

Mevki Müstahkem Komutanlığı ve Levazım Komutanlığı olarak 1930 yılına kadar kullanılan ve sonrasında 1940'da Maliye, 1950 yıllarında Adliye İdaresine verilen sonrasında da kaderine terk edilen bina, 1995 yılında ilk dönemini yaşayan Yakutiye Belediyesi'ne devredilmişti. Yakutiye Belediyesi'nin ilk başkanı merhum Muhyettin Aksak tarafından o günkü imkanlarla yenilenen hizmet binası, bugüne kadar ufak rötüşlar yaptırılarak hizmet veriyordu. 

Tarihi özelliği de bulunan belediye binası, başkanlık görevine seçilen Mahmut Uçar'ın talimatıyla kapsamlı bir yenileme süreci geçirdi. Kısa bir süre önce bina içerisinde yürütülen çalışmalar tamamlandı ve ortaya son derece modern, ilçe halkına layık bir hizmet binası çıktı. Tarihi dokuya uygun olarak da tefrişatı yapılan binada, tadilat sırasında eskiyen mobilyalar da elden geçirilerek, geri dönüşüm sağlandı. 

Tadilat sırasında başkanlık makamı da baştan aşağıya yenilendi. Makam odasında yapılan harcamaların tamamını Başkan Mahmut Uçar kendi cebinden ödeyerek, belediye bütçesine dokundurmadı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.