• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Temmuz 2020 15:41

Vali Memiş: Evde karantinaya uymadılar

Vali Memiş: Evde karantinaya uymadılar
Korona Virüsle mücadelede en başarılı illerden biri olan Erzurum'da vaka sayılarının artmasının sebebi anlaşıldı. Semptom göstermeyen ancak virüs taşıyan bazı kişilerin evde karantinayı hiçe saydığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

ERKHABER / ERZURUM - Vaka sayısının 208 olduğu kentte bir gün içinde 159 yeni vaka tespit edilirken, 145 kişi de iyileşti. Yoğun bakım ünitesinde 19, entübe durumda ise 10 kişinin bulunduğunu söyleyen Vali Okay Memiş, şimdiye kadar 2 bin 511 kişinin Korona Virüse yakalandığını, 2 bin 300 kişinin de iyileştiğini bildirdi. Vali Memiş ayrıca Pandemi başlangıcından bu yana kentte 32 vatandaşın Korona Virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

KARIŞIK

 

EVDEN ÇIKMIŞLAR

 

Hiç bir semptom göstermeyen ve hekimler tarafından evde karantinaya alınan hastaların dışarı çıkması nedeniyle vakaların arttığını vurgulayan Vali Okay Memiş, “Üstüne bir de düğün sezonu açılınca vaka sayısı 200’ü aştı. Baş edemeyeceğimiz bir durum değil ancak bundan böyle başta düğün salonları olmak üzere evde karantina kurallarını hiçe sayan kişilere çok ağır cezalar vereceğiz. Şimdiye kadar çok iyi bir performans gösteren filyasyon ekiplerimizden ayrı olarak 50 kişilik bir tim oluşturduk. Polis ve sağlık çalışanlarımız evde karantinada olan kişileri takip edecekler. Bununla birlikte düğün salonlarını kontrol altında tutacaklar…”

 

“BASKIYI ARTIRIYORUZ”

 

“Belirlenen rakamın üzerinde kalabalık oluşturan salonlarda kişi başına cezalar kesilecek ve bu baskıyı artıracağız. Aynı şekilde durumu pozitif olup evde karantinayı çiğneyen olursa da kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.

 

Kaynak: Erzurumajans.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dds 29 Temmuz 2020 06:59

    2511 hastalığa yakalanan, 2300 iyileşen. Kalan 211 olması gerekirken valimiz 208 diyor. Belli ki valimizin matematikle arası çok iyi değil