• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 17:47

Üneş'ten önemli açıklamalar

Üneş'ten önemli açıklamalar

 

KARIŞIK

ORKUN ÇİZMELİ / ÖZEL HABER

 

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şok bir kararla pandemiyi gerekçe gösterip, liglerden düşmeyi kaldırmasının yankıları sürerken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Hüseyin Üneş, ülke genelinde tepkilere neden olan kararı ERKHABER'e değerlendirdi. 

Kulüpler Birliği'nde yapılan görüşmede, kararın altına "ekonomik zarara uğramamak" şerhini koyduğuna dikkat çeken Başkan Üneş, "O toplantıda gerekli itirazlarımızı zaten yaptık. Açık söylüyorum, bir kuruş bile gelirimizin azalması asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Zaten bu karardan olumsuz yönde etkilenecek kulüpler, bizim gibi yeni çıkan takımlar olacak. Bir de bunun ekonomik boyutunu kabul etmiyoruz" dedi. 

 

"GELİRLERİMİZİN AZALMASINI KABUL ETMEYİZ"

Yayıncı kuruluşun yeni sezon için çok ciddi rakamlarda indirim talebi bulunduğunu, bu konuda pazarlıkların devam ettiğini de hatırlatan Başkan Üneş, "Beinsport belli oranda rakamı aşağıya çekmek için mücadele ediyor. Bir de küme düşme kararı sonrasında da bazı eleştirileri, tepkileri oldu. Bunları da hesaba katarsak zaten ciddi bir gelir kaybı yaşayacağımız görülüyor. Tüm bunların üstüne bir de kümede kalan 3 kulübe gelirlerimiz paylaştırılır ve zararımız telafi edilmezse hakikaten ciddi sorunlara yol açacaktır. Gelişmeleri yakından izliyoruz" diye konuştu. 

 

"DÜŞME KARARI TRANSFERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Transfer çalışmalarına da yoğun bir şekilde devam ettiklerini ve düşmenin kalkması kararının kendilerini son derece olumsuz yönde etkilediğini de ifade eden Başkan Üneş, "Açıkçası ligden düşen takımlardan bazı oyuncularla temas halindeydik. Fakat bu oyuncuları şimdi düşme kalktığı için kulüpleri bırakmak istemiyor. Haliyle işler biraz karıştı. Türkiye'de Süper Lig'in oyuncu havuzu da zaten belli. Şimdi buna en az 90 oyuncu daha eklenecek. Transferdeki bütün stratejimizi yeniden değerlendirmek durumundayız. Hem ülke içerisinden hem de dışarıdan arayışlarımız, temaslarımız devam ediyor" dedi.

 

"ÖNCELİĞİMİZ İÇ TRANSFER"

Öncelikle iç transferi noktalamak istediklerini söyleyen Başkan Üneş, düşmenin kaldırılması neticesinde gidecek ve kalacak oyuncuları yeniden değerlendirdiklerini belirtti. Teknik direktör Mehmet Özdilek ile bu konuda sürekli temas halinde olduklarını aktaran Başkan Üneş, "Bayram süresince de görüşmeler devam edecek. Bayramın hemen ardından Erzurum'a geleceğim ve süratle iç transferi tamamlayacağız. Sonrasında da dış transfere tüm mesaimizi harcayacağız" ifadelerini kullandı.

 

"BAYRAMDA DA BOŞ DURMAYACAĞIZ"

Dış transferde de çok önemli oyuncularla görüştüklerini ve birçoğuyla da önemli mesafeler katettiklerini belirten Başkan Üneş, döviz kurlarındaki artışın biraz canlarını sıksa da Erzurumspor'u bu sezon yukarıları taşıyacak önemli oyuncuları transfer etmek istediklerini söyledi. Başkan Üneş, "Transferde bayram arası diye birşey yok. Şu an için bitmiş bir transferimiz yok ama heran her dakika gelişmeler olabilir" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.