• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ocak 2020 15:52

Türkiye Perakendeciler Federasyonu yardıma koştu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu yardıma koştu
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), 6.8 şiddetindeki depremle sarsılan Malatya ve Elazığ'a yardım için harekete geçti.

ERKHABER / ERZURUM - Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), 6.8 şiddetindeki depremle sarsılan Malatya ve Elazığ'a yardım için harekete geçti. TPF Başkanı Ömer Düzgün, Malatya ve Elazığ'a gönderilmek üzere bir TIR dolusu gıda malzemesini Erzurum Kızılay Başkanlı'na teslim ettiklerini açıkladı. Yardım TIR'ı bugün akşam saatlerinde bölgeye ulaştırılacak. 

KARIŞIK

Dün akşam 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrici ilçesi olan 6.8 şiddetindeki depremde 22 kişi hayatını kaybetti, binin üzerinde vatandaşımız da yaralandı. Yüzlerce binanın yıkıldığı deprem sonrasında yapılan yardım çağrılarına Türkiye Perakendeciler Federasyonu da (TPF) kayıtsız kalmadı. 

TPF Başkanı Ömer Düzgün, federasyon olarak deprem sonrasında hemen harekete geçtiklerini ve bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında hazırladığında hazırladıkları bir TIR dolusu gıda malzemesini deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Erzurum Kızılay Başkanlığı'na teslim ettiklerini söyledi. TPF Başkanı Düzgün, yardım TIR'ın Kızılay ekipleri tarafından bugün akşam saatlerinde depremzedelere ulaştırılacağını belirterek, "Elazığ ve Malatya'daki yetkililerle sürekli temas halindeyiz. İhtiyaç doğrultusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa, Türk milletine de başsağlığı diliyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.