• Büyükşehir-1
GÜNCEL Haber Girişi : 14 Ocak 2020 12:04

Tarım Bakanlığı listeyi açıkladı..! İşte hileli, taklit ürünler ve firmaların listesi...

Tarım Bakanlığı listeyi açıkladı..! İşte hileli, taklit ürünler ve firmaların listesi...
İşte hileli, taklit ürünler ve firmaların listesi...

ERKHABER / ERZURUM - Tarım ve Orman Bakanlığı belli tarihlerde yayınladığı taklit, tağşiş ve hileli ürünler listesine yenilerini ekledi. Bakanlığı son yaptığı duyuruda 229 firmaya ait 386 üründe taklit ve hileli ürünlerin ortaya çıktığını açıkladı. İşte hileli, taklit ürünler ve firmaların listesi...

KARIŞIK

 

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

İŞTE DOMUZ ETİ ve AT ETİ ÇIKAN FİRMALAR LİSTESİ

DİĞER HİLELİ ET ÜRÜNLERİ *

HİLELİ ARICILIK ÜRÜNÜ-BAL SATAN FİRMALARIN LİSTESİ *

HİLELİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ LİSTESİ *