• Büyükşehir-1
SPOR Haber Girişi : 19 Mart 2020 17:30

Şifo'dan erteleme yorumu

Şifo'dan erteleme yorumu
Liglerin süresiz olarak erteleme kararını ERKHABER'e değerlendiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, "En doğru karar buydu" dedi. 

ERKHABER / ERZURUM - Spor Bakanlığı'nın Türkiye'deki tüm ligleri süresiz olarak erteleme kararını ERKHABER'e değerlendiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, "En doğru karar buydu" dedi. 

KARIŞIK

Erteleme kararının ardından takımdaki herkesin dağılacağını ve ülke içerisinde istediği yere gitmekte serbest olduğunu ifade eden Özdilek, yabancı oyunculara da yurt dışına çıkış yasağı konulduğuna dikkat çekti. 

Türkiye'nin ve tüm dünyanın ciddi bir virüs tehdidi ile karşı karşıya olduğu bir dönemde futbolu konuşmanın doğru olmadığını savunan B.B. Erzurumspor teknik direktörü Özdilek, şunları söyledi: Öncelikle verilen süresiz erteleme kararını son derece doğru buluyorum. Hatta bana göre geç kalınmış bir karardı. Herşeyden önemli insan sağlığı. Sporcuların da bizlerin de bir ailesinin olduğu unutulmamalı. Bugün itibariyle takımı dağıtıyoruz. Biz dahil herkes ayrılacak. Herkes yurt içinde kalmak koşuluyla dilediği yere gitmekte özgür. Bundan sonrasını hep birlikte bekleyip, göreceğiz.

 

"HER GELİŞMEYE VE KARARA HAZIR OLMALIYIZ"

Takımın dağılacak olması nedeniyle antrenman yapılamayacağını ve liglerin başlama tarihinin de oyuncuların hazırlık dönemi düşünülerek belirlenmesi gerektiğine işaret eden Özdilek, "Açık söyleyeyim, 5-6 günden sonra sporcularda fiziksel kayıp başlar. Sporcular normal insan değil sonuçta. Bu oyuncuların yeniden toparlanması için belli bir süreç gerekecek. Dolayısıyla maçların başlaması bir süreç alabilir. Başlayabilir mi ona da birşey diyebilmem çok zor, çünkü ortada ciddi bir salgın durumu var. Açıkçası bu saatten sonra her türlü gelişmeye ve karara hazır olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.